• 18 Eylül Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 7 ay, 1 gün, 20 saat, 46 dakika, 49 saniye önce

Hacıvat son yarışında mesafeden etkilenince kısada koşacağı herhangi bir yarış için aklıma yazmıştım. Yani o yarışı bile fena değildi ki kısa performansı çok daha etkili. At formda görünüyor, grup oldukça uygun,  kazanıra gireceğini düşünüyorum.

Kılıç Tutan tam bir 1200 atı, mesafe uzadığı zaman aksiyonları gidrek küçülüp yarış sonunda iyice bayılıyor. Bu grupta ve ideal mesafesinde iyi bir Kılıç Tutan kesinlikle iş yapacaktır.

Bu ikiliden sonra Diyarın Oğlu ve Guti düşünülebilir.

 

Her yarışında biraz daha kuvvetlenen Es Barbaros virajın bitimiyle birlikte, yarış da süratli gelişmişse kalitesini gösteriyor. Bugün yarışın en süratli ismi aynı zamanda en zayıf tempo atı ( New Alaçat ) olduğu için yine çok şanslı olduğu bir yarış koşacak. Eküri bir tavşan yazmak istese New Alaçat’dan daha uygun bir at bulamaz. New Alaçat; esas kalitelerini tempoyu kendisi belirlediği zaman etkili olan Maktayman ve Beceriklihan’ı olabildiğince bozup Es Barbaros’a uygun ortamı hazırlayacaktır, kazanmaya çok yakın olduğunu  düşünüyorum. Sadece bekleme atı olduğu için ana banko tecih etmedim. Diyarbakır’da bekleme atını kolay kolay getiremiyoruz, Es Barbaros farklı görünse de ana banko tercih etmeye güvenemedim.

Silverado, Fratelli ve Maktayman ile biraz daha sağlam tututlabilir.

 

Serdarhan’ın karakteristik yapısı olarak etkili şekilde sürat yapabilen İncitay banko tercihim oldu. Son yarışında Baba Sahakıran’dan istediği avansı alamadığı için yarış sonunda dirençsiz kalmıştı. Bugün stil ve güç itibarıyla İncitay’ı o denli zorlayabilecek bir tay yok. Aynı şekilde başlayıp sonunu getirmesini bekliyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,9,,1,10

2.Ayak: 12,,10,4,6

3.Ayak: 9,10,1,2,3,8,6

4.Ayak: 2,4,3,1

5.Ayak: 6,5,1,9,11,12,3,8

6.Ayak: 8

 

Cengiz Gürbüz