• 18 Eylül İstanbul ( Yayında )

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 7 ay, 5 gün, 20 saat, 58 dakika, 9 saniye önce

Şeker Hanım ve King Of Rock mücadelesi mesafe etkisiyle King Of Rock’a yakın görünüyor. Mehmet Kaya Şeker Hanım’ın mesafe dezavantajını kullanmak isteyip yarışı erken hamleyle bire bire dönüştürecektir, rakibinin eksiğini çok iyi yakalayıp kullanabilen bir jokey. King Of Rock’ın sonuca daha yakın olduğunu düşünüyorum. Şablonda ayırmayacağım.

 

Magnum Opus’un bence bu taylarla son yarışı olur, bankom.

 

İkinci altılının ilk ayağındaki tay yarışı için iki cazip isim önerip sıralamayı şablona bırakacağım. Toplam altı taya şans verdim. Yeterli olmasını bekliyorum. Ser Kumru idman görüntüsü gayet akışlı olup pedigrisinde Doskanding gibi etkili bir kısrak barındırıyor, yakın beklemeyle iyi koşmasını bekliyorum. Kobra’nın eşleşebildiği kısrak kalitesi ölçüsünde etkili bir isim olarak kabul edebileceğimiz bir dişi olarak Güngüneş’in annesi Aysuhatun’u görüyoruz. İkinci anne Sırma; Cihanser, Domaniç gibi etkili atlar üreten bir kısrak. Anne baba arasında pist uyumu görünmese de Kobra’nın sürat özelliği bu kısrakla iyi sonuç vermiş olabilir.  

 

Akbatur Koşusu Vitara’nın süratiyle başlayacak. Sentetik düzlüğünde Vitara’nın çok etkili direnebileceğini sanmıyorum. Ön grubu etkisizleştirmesi açısından sonuç hakkında ipuçları veriyor.

Babaismail ve Başhükümdar gruptan farklı performans ve kalitedeler. Babaismail her pisti koşabilecek bir tay fakat babası Balıkhan olunca, sentetik bile olsa kum karakteri taşıyan bir pistte daha etkili koşacağını düşünebiliriz. Sertlik yapmamasının da etkisiyle Başhükümdar’a göre daha net bir beklemeci olduğunu düşünüyorum, bu tip süratli yarışlarda rakibinden bence daha avantajlı. Bankom.

 

Hilaleda baya iyi duruma geldi. Son yarışlarına göre rakip kalitesini değerlendirirsek kolay kazanır görünüyor fakat Öncüpınar’ın yanında biraz fazla oyalanması durumunda Sanberk’e direnemeyebilir. İki atla kapalıya yakın bir yarış. Banko tercih edilecekse elbette Hilaleda düşünülmeli. Çok geniş oyunlara Öncüpınar diyeceğim zira bu sınıf için çok boş kalırsa – ki öyle görünüyor -  başa bela olabilir.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1,8,10,12,7

2.Ayak: 2,1

3.Ayak: 3 ( Magnum Opus )

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 12,1,3,5,10,4

2.Ayak: 5,9,14,2,6,8,7

3.Ayak: 2 ( Babaismail )

4.Ayak: 4,1,6

5.Ayak: 2,,4,,8

6.Ayak: 5,3,7,1,16,10


Cengiz Gürbüz