• 18 Mart İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 hafta, 2 gün, 20 saat, 1 dakika, 34 saniye önce

Grey Cloud’un ilk yarışındaki mesafeci görüntüsüyle 1500’de çok şanslı görünüyor. Tayda Green Gönen’den ziyade kısrak sülalesinin etkili olduğunu düşünüyorum, bakalım ne kadar gelişecek. Floatıng Heart’in start problemi yaşadığı ilk yarışı güzel, annesi Lady Çaurd tam bir uzun çim atıydı, Hıghest Honor etkisiyle Floatıng Heart koştukça gelişecek, mesafeye yatkın bir tay gibi görünüyor. Uygun grupta yazılmalıdır. Cash Money Three Valleys’in tipik mesafe özürlü taylarından biri ama hazır haliyle yazılabilir. Sınırlı gücüne rağmen tecrübesiyle Kara Sülo’yu da yazmak lazım. Strıke Hard’ı abisi Dıvıne Star’dan esinlenerek tempoya aldırmaksızın kaçırmaya çalışıyorlar, özellikle son yarışından sonra bundan vazgeçip daha idareli koşacaklarını düşünüyorum, bekleyerek daha etkili olabilir. Last Stand, Adıvar, Qaviy ve Limitsiz dörtlüsü son tercihlerim.

Grey Cloud kazanmazsa ilk ayaktan çok cazip bir sonuç çıkabilir.

 

Raci’nin son yarışını çok beğendim, ters mesafeye rağmen düzlükte Yalçın’ın yanına çok kolay gelirken yaptığı kısa sprintle, özellikle bu seviyedeki kısa sentetik yarışlar için, potansiyelini de düşününce çok umut verici göründü. Yalçın’ı boş kalmışken uzunda geçmek çok zor, sadece Raci değil bu grupta hiçbir at düzlüğe o şekilde çıkan Yalçın’ı geçemez.

Bugün en iyi olduğu mesafeye çıkacak, Toşur / Kaizbert çaprazı, arap atlarında az görülecek bir kısa mesafe potansiyeli var. Uygun grubu yakın bekleyerek geçeceğini düşünüyorum, bankom.

Akbulat’ın Korik değil Raci’ye binmesinin de at sahibi değil jokey tercihi olduğunu düşünüyorum.

 

Altıncı His ve Gürgür Baba ayrılmaz, Özyel uzun süredir ilk defa kolay tempo yapabileceği bir yarış buldu, tehlikelidir, üç at kapalı.

 

1500’de Seyyah’ın yanında Ulan Bator’u tek yazmanın riskli olduğunu düşünüyorum, bana göre Seyyah’a dayanabileceği limit mesafe 1500, yüz metre daha uzarsa Seyyah onu geçer. El Asesino’da  varken Seyyah Ulan Bator’un yanına yazılmalıdır.

Son tercihim, biraz uzun mesafe ve sert gruba rağmen aşırı boş kalacak El Asesino.

 

Oğlum Baran Koçali tayfasından çok daha güçlü bir at, sorun yaşamadığı sürece bu atlara kaybetmez gibi görünüyor ama ben cazip bankom olduğu için bir iki deneme yapmak istedim. Sivaslı Musa’dan biraz çekiyorum, yerimiz varken onu da yazalım. Tulyarbaba kaçak tek rakibi Turgut Usta’nın starttan çok kötü çıkmasıyla önde kolay kalabilir, Oğlum Baran yıkılacaksa en makul ihtimallerden biri Tulyarbaba. Yarış gören, daha iyisini yapabilecek Aslansütü son tercihim.

 

Teen Wolf kısayı çok daha iyi koşuyor, tecrübesiz ve vasat tayların olduğu yarışta çok şanslıdır. Ettore’nin kısa kumda, belirli bir seviyeye kadar garanti bir pedigrisi var, ilk yarış için uygun bir grup yakalamış, mutlaka yazılmalıdır. Grand Efe ve Baba Ayhan da yazarsak bence yeterlidir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,4,2,8,11,13,9,1,10

2.Ayak: 10

3.Ayak: 1,5,7

4.Ayak: 4,5,1

5.Ayak: 9,3,1,11

6.Ayak: 13,6,2,10


Cengiz Gürbüz