• 18 Mart İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 1 hafta, 7 saat, 33 dakika, 38 saniye önce
Kınowa olmasa kum sezonuna damga vurabilecek kadar iyi duruma gelen Yalpagan'ın çim yeteneğini de biliyoruz. Sezon başı olması sebebiyle Ildır Beyi'ne göre daha hazır durumda, Ildır Beyi'ne 1700'ün ekstra sorun yaratacağını düşünüyorum. Marvelous İron'a geçen yaz sezonunun sonuna doğru hakim durumdaydı, Marvelous İron genel olarak son yüze taşıyabildiği uzun sprintiyle etkili oluyor, sert gelebilen bir at değil. Bu noktada grubun kalabalık olması, İzmir virajlarının keskinliği, düzlüğünün kısa oluşu Marvelous İron'u zorlayacaktır, yaşı da artık performans düşürecek seviyeye geldi.
 
Yalpagan için yarışın en ciddi tehdidi Fair Mont. Kuyumciyanlar sezonun ilk çim yarışına yazdığına göre hazır durumda olduğunu düşünebiliriz. Orta mesafede, birinci sınıf bir grupla koşmadığı sürece Fair Mont her zaman kollanamsı gereken bir at, Yalpagan'ın rakibinin Fair Mont olduğunu düşünüyorum.
 
 
 
Star Force - Askoroz ikilisini ayırmayı bir türlü başaramadım, çok yakın biten bir yarış olacağını düşünüyorum.
 
 
 
Grayamazon üçlü döneminde çime çıkacağı ilk uzun mesafe yarışını merakla beklediğim taylardan. Tecrübesiz haliyle Akon'u zorladığı Telvik Başer Koşusu ve geldiği yer itibarıyla vasat görünse de yarışın içinde uzun süre kalabildiği Çaldıran Koşusu performansları mesafe odaklı düşünüldüğünde grubun bence en iyi yarışları. Dişi Tay Deneme, Kısrak, Nene Hatun gibi klasiklerde kesinlikle söz sahibi olacak, annesi Setryn'in yeteneğini ve mesafe gücünü sonuna kadar taşıyan bir tay. Bugün start çıkışıyla beraber öne hamle yapmak isteyecektir, Çınar Bey ve Yelyaran'ı arkasına almayı başarıp öne düşebilirse direneceğini düşünüyorum. 
 
Rakipleri Avukat, Montana ve Run For Derya.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 1,5,2,3,4
 
2.Ayak: 6,1
 
3.Ayak: 5,6,2,3
 
4.Ayak: 2,1
 
5.Ayak: 12,6,1,13
 
6.Ayak: 1,3,4,2


Cengiz Gürbüz