• 18 Mayıs Adana

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 11 ay, 1 hafta, 1 gün, 9 saat, 3 dakika, 17 saniye önce

1200 metre Adana çiminde sonuç garantili yarış yapan Demirşimşeği’nin, yüz metre kısalan mesafede Yantar ve Moskovaateşi’nden rövanşı almasını bekliyorum. Müthiş de kilo avantajı var.

Rakip arayışında Demirşimşeği’nin ezberini bozabilecek atlara yönelmek daha mantıklı görünüyor. Küllerinden doğan Karacakurt, bu mesafede ve bu seviyede göz ardı edilmemeli. Sezonu İstanbul’da açan Cömertoğlu, önde istediği kolaylığı yakalayamayınca düzlüğü görmeden yarışı bıraktı. Bugün gidişat oldukça lehine görünüyor, imza yarışlarından birini yapabilir, dikkat!

İkinci ayakta Sereceli ve Yaban Arısı’nı gruptan ayırdım. Sereceli kumda yeterli pişkinliğe ulaştı. Çok uygun rakiplerle koşuyor ve çimde performans arttırması son derece doğal. Yaban Arısı’na kumda koştuğu 1200 metre uzun geldi; fakat çim düzlüğünde daha güçlü kalacaktır. Stili sonuç odaklı bir tay, yakın beklemeyle iyi bir yarış koşacaktır.

Uzun süre sonra alt grup yarışı yakalayan Yağmur Gözlü, düşük oyunlara tek yazılabilir.

Geniş kurgular rakip önerim İzbırak’tır. Adana çimine iyi başladı. Bu güne kadar tercih ettiği yarışlar hep kalabalık grup ve hızlı tempo karakteri taşıyan yarışlar oldu. Yine de gelebildiği yerler tatmin edici.  Bugün Porsche ve Tuğbey’in arkasında yakın beklemeyi tam istediği gibi koşabileceği şartlar var. Adana’nın kaderini değiştiren bir sürprize imza atabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,2,5

2.Ayak: 5,13

3.Ayak: 5,3,2,1,6,4

4.Ayak: 1,,6

5.Ayak: 3,1,10,6,5,4,9

6.Ayak: 12,5,7,9,4,1


Cengiz Gürbüz