• 18 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 6 gün, 9 saat, 41 dakika, 19 saniye önce

Rock Of Sea’nın ilk yarışı çok güzeldi. Her şeyiyle ablası Çağlaçağla’ya benziyor ve erkek olmasıyla ondan daha ileri gidebilir. Keep Shınıng’den gelen bu sülale çimde her zaman birinci sınıf at verme potansiyeline sahip.  Yarışın hem pedigri, hem ilk yarış performansı anlamında net favorisi Born Shınıng.

Desolator tipik Sam Connection tayları gibi ( Perhane hariç ) çimde daha iyi oldu, son yarışında bariyerden kazanacak gibi gelmesine rağmen, Ahmet Çeliğin içerden vurduğu çok gereksiz kamçıyla rakibine çarparak yarıştan bir anda düştü. Born Shınıg’i geçmek için bir numaralı aday Desolator.  İki at bende yeteri.

 

Onurkan çimi daha çok sevdi, Nıght Shıft kızı Çokçok’dan gelen bu sülale kısa mesafede Dedemşah, Yağızemre ve Ünlüoğlu gibi özel atlar verdi. Onurkan henüz bu üçlü kadar olmasa da, en azından bu seviyeler için yeterli durumda. Son yarışında dış starttan çıkmasına rağmen 1200/11 içinde kalarak o günkü üç Maiden’ın en iyi derecesini yaptı. Bu grubun da aşağı yukarı aynı seviyede olduğunu düşünüyorum. Net favorim.

Aracı ekürisi, en azından Kısa Vade potansiyeli görmediği atını hemen satıyor, Manticore de bunlardan bir tanesi.  Ama bu seviyelerin üzerinde bir tay,  aradan döndüğü son yarışında son yüze kadar Pısces ve Elips ile beraber geldi. Bugün çok uygunlaşan grupta, gelişen tecrübesi ve uygunlaşan kilosuyla mutlaka yarışın içinde olacaktır. İkinci ayağı iki atla risk ediyorum, Diandra ve Black Mıracle gibi çimde potansiyeli olan taylar var ama hem uzun aradan dönüyorlar hem de tecrübesizler. Manticore ve çok hazır durumdaki Onurkan’ı geçme ihtimalleri bana çok gerçekçi gelmedi. Beddish’i de Onurkan’ın gerisinde bulduğum için eledim.

 

Benazir Kız kısa çimde her zaman aynı yarışı koşmasıyla güven veren bir kısrak. Bugün yarış 1200 değil de 1400 olsaydı tek yazacaktım. Dış start çekmesinden ötürü yerini erken alamayabilir gibi bir korkum var.  Aslında yarış içindeki ufak tefek sorunları bu grupta halledebilecek bir at ama en gerilere falan düşer, bariyeri de erken bulamazsa zorlanabilir.

Gönülgüzeli 1200’ün üstüne çıkan hiçbir yarışı kazanamaz ama 1200’de öne geldiği zaman asla durmuyor. Bugün Yıldızgüzel hariç kaçan at yok, bence Gönülgüzeli’nin start çıkışı Yıldızgüzeli’nden daha iyi, bir start çekmiş, Yıldız’ın jokeyi Müslüm de öne aşırı ısrar eden bir jokey değil. Sonuç olarak Gönülgüzeli ilk yüzde öndeyse çok tehlikelidir. Yarışın aşırı süratlenmesi ve Benazir Kız’ın iyi yer tutamaması ihtimaline karşı, çok iyi durumda olup bir türlü istediği kısa çim yarışı bulamayan Bela Miya ve yine çok sevdiği kısa çime çıkan Buharalı ikilisini yazıyorum. Irkım, Karagülüm ve çimde iyi yarış beklediğim Küçükcemre sonraki tercihlerim.

 

Ayrton’un mesafesine dönmesiyle yarışın doğal favorisi. Ama Deacalıon ve Has Yağız gibi iki tane gelişim içindeki Yonaguska ile koşacak, zorlanabilir. İlk rakip Deaucalıon tutuyorum. Deaucalıon kumda iyi bir seviyeye geldi, son koşusunda Duke Prospero ile erken kapışmasına rağmen yarış sonuna kadar çok diriydi. Bu sefer bomboş kalacak, Ayrton’a uzun süre direnebilir. Uğur Polat’a çok uygun stili ve yeterli potansiyeliyle Has Yağız son tercihim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,1

2.Ayak: 2,6

3.Ayak: 2,7,5,3,,6,10,11

4.Ayak: 1,4,5

5.Ayak: 9,3,4,2,7

6.Ayak: 2,14,8,11,12


Cengiz Gürbüz