• 18 Nisan Ankara

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 gün, 19 saat, 26 dakika, 43 saniye önce
Fcebook grubunu kurup bu işe girişeli tam bir sene olmuş. Daha ne kadar devam ederim bilemiyorum. Başından beri bana destek olan, en kötü tercihlerimde bile tek kelime etmeyen sessiz çoğunluğa çok teşekkür ederim. Bir zaman geçirme aracı olarak başladığım bu iş beklemediğim seviyede büyüyerek beni şaşırtmaya devam ediyor. Umarım uzun süre daha ortaklığımız devam eder.


 
Burgaç kaçmayı deneyince potansiyeline yaklaşmaya başladı. Yakın zamanda, arap atlarında kaçarak koşmaya başlayınca sınıf değiştiren pek çok at gördük. Madrabaz, Oğlum Ege, Burgaç benim aklıma gelen en üst seviyeli örnekler. Ben bunu hem tempolara hem arap atının kendine has karakteristik özelliklerine bağlıyorum. Özellikle uzun süre temposunu koruyabilen bütün arap atları bence bu şekilde koşmayı denemeli. Burgaç'a dönersek, bugün büyüklerin yanına çıkıyorm ama Kavzan hariç hepsi Burgaç'ın yürüyerek geçebileceği atlar. Ekürilerden biri saçmalamaya kalkmazsa ki (kalksalar bile Burgaç'ın temposunu bozabileceklerini sanmıyorum) Burgaç bomboş kalacak, geçileceğini sanmıyorum. Ankara galobu bozuk görünüyor ama Adana'da da bu seviye galoplar yapıyordu, dolayısyla galobunu görmezden gelebiliriz, kazanmasını bekliyorum.


 
Ezgili'nin olması, zaten ters mesafeye çıkan Sayda için büyük dezavantaj. Sincap Gül son yarışındaki start problemini yaşamazsa, Ezgili'nin eksilteceği Sayda'yı bence 2000'de geçer, misli kurmak için Sincap Gül riski alınabilir, ben kendi oyunuma Burçaç-Sincap Gül tekleriyle gireceğim. Kapalısı için Ezgili ve Sayda.


 
Lord'u Özyel ne kadar bozabilir yarışın en önemli sorusu bu. Lord'a ben boş kalamadığı zaman güvenemiyorum, Özyel'in öne çıkmak için şartları her zaman zorladığını biliyoruz, böyle az atlı bir yarışta, kazanmak için tek çaresi kaçmakken bence öne gelmeye çalışacaktır. Kozan Dağı ve Domaniç de yazarak kapalı geçmeyi tercih ediyorum.


 
Fırst Queen'in yanına İntocu'yu mutlaka yazalım.


 
Beşinci ayak tam bir gidişat yarışı olacak, kimin nerede, hangi tempolarda düzlüğe geleceği sonuca doğrudan etkili. Kimin kaçacacağını doğru tespit etmek çok önemli. Zulümkar ve Nasibin ikilisi birbirlerini kollayıp, hafif yürüterek başlayacaklar ve hangisi daha ısrarlı olursa bence öne o gelecek. Nasibin uzun süredir yakın giderek koşmayı deniyor ama fırsatını bulduğunda kaçabileceğini ben hissediyorum. Bugün yine iki gitme alternatifi olan ama beklediği zaman eksilen Zulümkar'ın yanında öne çıkmak ister gibi başlayacaktır. Asıl önemli olan Zulümkar'ın nasıl koşacağı. Ben Zulümkar'ın gözü karartarak, Nasibin'den daha ısrarlı şekilde davranıp öne geleceğini düşünüyorum. Nasibin iki giderek de gerçek yarışını koşuyor ama Zulümkar beklediği zaman yarış kazanma şansı çok zayıf. Öne Zulümkar'ın geleceiğini ve bu grupta boş kalan bir Zulümkar için temponun çok da önemli olmadığını aklımıza yazalım. Kısa sprintli Naisibim'in, 1400'e uzayan mesafede hem Zulümkar'ı geçip hem Doğu Pınarı'na dayanan bir yarış koşabileceğini zannetmiyorum, son yüze doğru mutlaka zayıflayacaktır. Doğu Pınarı, Zulümkar abartılı tempolara çıkarsa onu yakalayıp geçme konusunda bir numaralı aday. Doğu Pınarı esasen kısacı olan ama hantal yapısından ötürü kısada yetiştiremeyen, uzunda da düzlük performansı çok zayıflayan bir kısrak. Biraz Red Eye'a benzetebiliriz. En iy koşacağı mesafe 1400 ve bugün uzun süreden sonra yarış kazanmaya ilk kez bu kadar yakın. Zulümkar ve Doğu Pınarı cebizimde olsun. Seyyahkızı beklediğimden baya geri kalmış, Ankara tarzı kaba kumları pek sevmese de grubun çok uygun olduğunu ve elenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Üç at yazalım, bence yeterlidir.


 
Akaltay son yarışı gibi koşarsa, potansiyelini koşması halinde Batınhan hariç diğer atları çok kolay geçer. Batınhan iki yarışında da potansiyeli olduğunu ama nefes veya başka sebeplerden ötürü geri geldiğini gösterdi, biraz düzeldiyse Akaltay'ı çok zorlayabilir. Boş kalabilirse diyerek Emirin Atı'nı da yazıp bence bırakalım.
 
Bol şanslar..
 

 
1.Ayak: 6
 
2.Ayak: 4,,3,1
 
3.Ayak: 2,1,4
 
4.Ayak: 2,3
 
5.Ayak: 5,3,1
 
6.Ayak: 1,3,5


Cengiz Gürbüz