• 18 Nisan Ankara ( Cikan At, Ekleme )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 1 hafta, 1 gün, 35 dakika, 34 saniye önce

Besinci ayak Holosko ekledim.Duyum uzerine eklenmistir.

İlk altılıya ikinci koşu 3 Bindallım eklenmiştir. Distant Hawk yerine 3 Fire Of World ekledim.


Ankara risk aldığım yarışlarla ilgili kısa kısa yorumlarım şu şekilde.

İlk koşuda New Orleons’ın kızı Ceylincan’ı çok tutuyorum. New Orleans iki yaşlı dönem için sprint kabiliyeti yüksek, etkili çimciler üretiyor. Vivtory Gallop şimdiye kadar gördüğü en nitelikli aygır. Start yeri sorununu yarış başında aşabilirse iyi koşacaktır. Tercihli almışlar, belli ki tayın start çıkışına güveniliyor.  Rakip Dıstant Hawk yazacağım. Bayır Gülü, Mendip eşleşmesi sürat yarışında fark yaratabilir, ikisi de kısacı ve hızlı tay verebilen özellikli atlar. İlk koşuyu iki atla geçeceğim, ilk altılıdan bu yarışı patlatabilirsek para alırız, diğerlerini yazmayıp minimal şekilde geçmek benim daha çok içime sindi.

İkinci altılının ilk ayağı direkt Özbilden’i işaret eden bir koşu. Yalazbeyi, Bilginkadir gibi rakip olabilecek atlar benzer stile sahip, istediği kolaylıkta kaçamadığı zaman bırakan atlar. Özbilden farklı form durumu ve her yarış  biraz daha yukarı çıkan sınıfıyla kazanmaya çok yakın. Rakip Efeberk ve iyi olduğu zaman iki gderek de bir şeyler yapabilen Yalazbeyi yazılabilir. Rakip önerdiğim aları çok tutmadan yazıyorum ama iki altılı için de cazipleşebilecek, ufak ölçekli kurgu çıkardık. Hata payını bu yarışta kullanalıp, üç atı ayırmayalım.

Afrikaander son yarışına kadar zaman zaman çıkış gösterse de genel olarak istikrarsız bir grafik çiziyordu. Numarayı alıp gerçek pisti çimi bulunca çok etkili bir yarış koştu. Numarayı alan Afrikaander bu grubun en güçlü ismi. Bugün de yarış buna uygun, son yaırşı kadar koşarsa geçileceğini sanmıyorum. Rakip uygun kilosu, son dönem formu ve beklemeyi başarabilen bir Kaizbert olmasıyla Çelikman tutuyorum. İkinci altılıyı iki at bırakacağım, ilk altılı kurgusunda bütçe uygun olduğu için şanslı olan tüm atlar yazılabilir zira ilk koşuyu geçebilirsek bu yarıştan yatmamalıyız.

Beceriklihan’ın bu atlara hiçbir şekilde geçilmemesi gerekir. Has Yağız bu mesafede ne kadar sprint yapabilir, en iyi ihtimalle kısada koştuğu kadar koşacağını düşünelim Bederiklihan’ı geçmesi zor. Diğerleri Beceriklihan sınıfı değil, bankom Beceriklihan.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 6,3

2.Ayak: 5,1,4,6,2,3

3.Ayak: 2,3,,1,4

4.Ayak: 1,3,5

5.Ayak: 4,5,,1,6,2,3

6.Ayak: 1

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 1,3,5

2.Ayak: 4,5

3.Ayak: 1

4.Ayak: 7,5,4,1

5.Ayak: 7,8,5,2,3,1

6.Ayak: 1,11,4,6,8


Cengiz Gürbüz