• 18 Nisan İstanbul ( Kralın Dönüşü )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 1 hafta, 3 gün, 12 saat, 48 dakika, 54 saniye önce

İki yarıştır direkt oynadığımız Hıgh Cat’den açıkçası çok da fazla beklediğimi bulamadım. Bugünkü Maiden için yeterli performansı var ama Turkısh Delight’ın erkek tayından beklenti bu değil. Son yarışında yerini korumak dışında dikkat çekici bir özellik göstermedi. Bugün çoğunluğunu dişilerin ve Maiden’da plase yapmaktan öteye gidemeyen ve gidemeyecek gibi görünen Cesihan’ın oluşturduğu yarışta günün net favorilerinden bir tanesi.

Ceylinim’in Adana kum yarışlarını sadece kondisyon artısı olarak değerlendiriyorum, kumda geldiği yerin çok fazla önemi yok. Çime dönmesi ve gelişen tecrübesiyle iyi bir yarış koşacaktır.

Kendimce dişilerin ve erkeklerin en iyisi bulduğum bu ikiliyle ikinci ayak sıralamasını oluşturdum.

 

Jokeyinin çaresizliğinden Cumhurbaşkanlığı gibi bir yarışı kaybeden Piano Sonata, özellikle bu sezon için mesafe yarışlrını domine edeceğini net şekilde göstermişti. Yaşlıları bitik; gençleri zayıf olan bu grupta kolay bir galibiyetle sezona başlayacağını düşünüyorum.

 

Sonunu getirme konusunda ciddi sorun yaşayan ve geliş göstermeyen Flıck The Swatch’un çimde ümit veren erkeklerle koşacağı bugün yine zorlanabileceğini düşünüyorum.

Çime ve kısaya yatkın pedigrisiyle Rıvers Son kesinlikle yazılmalı. Aradan sonra bir yarış görüp yer tutma sıkıntısı yaşayan Woods Runner düzlükteki diriliğiyle kısa zamanda iyi bir yarış koşacaktır.  Moms Only Girl’ün yeteneğini baskılayan bir acemiliği var. Çime çıkmasıyla tamamen yarışa odaklanabilirse iyi koşacağını düşünüyorum.

 

Rotabelli’nin dağıtıcı temposu yarışın başlar başlamaz şekillenmesini sağlayacaktır. Çok süratli ve devam edebilen bir tay, Aslan Koçum’dan daha şanslı buluyorum. Aslan Koçum, ideal mesafesini bulan Ghot Warrior ve yerini erken alabilirse Irısh Country ile sağlam bir geçiş yapmış oluruz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,5,8,1,7,9

2.Ayak: 5,10

3.Ayak: 1,6,5,7,8,4

4.Ayak: 7

5.Ayak: 6,11,8,13

6.Ayak: 8,3,12,5


Cengiz Gürbüz