• 18 Ocak Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 1 hafta, 1 gün, 15 saat, 29 dakika, 41 saniye önce

Selly’nin anormal kilo dezavantajı yarışı zorlaştırıyor, ben bile, kilo farklarına çok dikkat etmeyen birisi olarak on kiloya kayıtsız kalamadım. Özellikle Bararnın Gülü’nün ciddi şanslı olabileceğini düşünüyorum. Metanet ve grup sert ve mesafe hafif uzun olsa da iyi çıkarsa boş kalacak Nymphadora’yı da yazıp ilk ayağı kapatmayı tercih ediyorum.

 

Slayer Scream bu grubun her zaman favorisidir, pist seçen ve günü gününü tutmayan yapısı nedeniyle tek bırakmak istemedim. İlk defa bu kadar uygun grup ve kilo bulan Sessizce Geçer mutlaka yazılmalıdır. Onurefe’nin kısası daha iyi, gününde olduğu zaman bu grubu geçebilecek potansiyeliyle Mürüvvet son tercihim.

 

Babafikri ilk atım olsa da tek yazmanın riskli olduğunu düşünüyorum, son yarışı neyse Babafikri o kadar bir at. Bir adım öteye gidemez. O yüzden bugün Ayefe, son koşusunda yarış başı dışa sapan  Yarissa ve pislik sezdiğim Güçlüberkay üçlüsü de bende olacak.

 

Şimdi, bir defa yarışın nasıl gideceği meçhul, kaçan at ciddi avantaj sağlayacak. Kim kaçar diye düşündüğümde aklıma Kutluerinoğlu’ndan başkası gelmiyor. Onlar da durumu uyandıysa ve Kutluerinoğlu’nu kaçırırlarsa çok çok şanslıdır.

Işkınat çok inatçı, at bekleyen bir yapıya sahip. Düzlükte bütün rakiplerine yakın ve görebilir pozisyonda olabilirse en kötü ikinci olur. Kocaeli dışında çok koşmasa da Aynatınaz’ı elemeyelim. Başkaynak için yarış yavaş giderse – ki muhtemelen öyle olacak – çabuk hızlanabilken yapısıyla ciddi avantaj sağlayabilir. Sibiryalı ve Şahpazlı da yazarak bu bıçak sırtı yarışı kapatalım.

 

Angel Horse Büyük Ajiba’nın kendis için galop haline çvirdiği yarışı ço kolay kazandı. Kumu da en az çim kadar – özellikle Bursa’da belki de daha iyi – koşabiliyor, yine net favoridir.

Rüzgar Eto Angel Horse’u bugün geçemezse bir daha hiç geçemez. Mesafe 1200, Belegorsk’dan kafayı alıp boş da kalır, yazmak lazım. İki at kapalı.

 

Yaprak Kız’ın özellikle son yarışı bu vasat dişilerden oldukça farklı. Son yüzder Ayaşoğlu ve Canbulan ile aynı kadrajda olmak bu grup için fazlasıyla yeterli bir perfdortmans. Ekürilerden de özellikle Akceren’in aşırı 1200’cü olduğunu düşünüyorum. Eğer Kaizbert yavrusu Torul hormonlu bir değişim göstermez,  ilk defa koşacak, eksik işli Magrur da anormal bir at çıkmazsa kazanmaya çok yakın odluğunu düşünüyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,6,,5,3

2.Ayak: 4,9,7,3

3.Ayak: 1,4,7,5

4.Ayak: Hepsi

5.Ayak: 4,1

6.Ayak: 13