• 18 Ocak İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 1 hafta, 3 gün, 17 saat, 43 dakika, 6 saniye önce

Ahunaz’ın kızı İlkadım’ın yavaş yavaş potansiyeline yaklaştığını düşünüyorum, daha da gelişebilecek bir görüntüsü var. Bugün, en iyi koşacağı mesafede ve uygun sayılabilecek grupta yine kazanmaya yakındır. Ağrı Dağı Fırtınası üç yüzün oralarda kapanmasa son yarışını kazanacaktı, kapalı gözlükle bence en iyi yarışını koştu, bugün de çekinmek lazım. Kalitesiyle Şehlevent , gelişime açık yapısıyla Nadir Bey ve aradan sonra kıpırdayan Yunus Gibi üçlüsü son tercihlerim. Özellikle Yunus Gibi kesin yazılmalı.

 

Yarış gören Asi Kalp’in daha iyi koşacağını düşünebiliriz, ama tek olur mu? bence tehlikeli. Futuhat’ın çok ilginç bir pedigrisi var, eşgalli ve güçlü taylar veren Kobra’nın yine benzer özellikli Ferrari Mrv’den verdiği bir tay. Eşgal olarak Ferrari Mrv esintileri daha fazla. Aradan sonra toparlandıysa tehlikeli olabilir. Karaçam ve uzunu iyi koşacak görünen Agah ikilisi daha sonra.

 

Barcelona’nın uzunu kısa gibi değil, dikkat edelim, tek yazmak çok risklidir. İlk şans boş kalacak olan Kırkpınar’da. Kırkpınar boş kalacağı şartlarda eğer açık yarış koşmuyorsa her zaman favoridir. Yanındaki atı gözüne kestirdiği zaman kesinlikle kaybetmeyen, benim gördüğüm en inatçı atlardan bir tanesi. Sonra Kafadar mutlaka yazalım, sert kısa sprint yapabilmesiyle Kırkpınar’ı geçebilecek bir stile sahip. Ufaltmak için bu ikiliyle risk alınabilir. Sonra Başseklavi, Şahinter ve Barcelona.

 

Sentetiğe bayılan Brave Feet yine boş kalacak ve geçilmesi sürprizdir.

 

Haberatlı özellikle son yarışı itibarıyla bu gruba kaybetmemeli, yalnız kaçmak için çok ısrar etmemesi lazım, Seyranım, Acar gibi taylar var. Yakın beklerse çok yüksek olasılıkla işi bitirir.

 

Son ayakta çok at yazıyorum, Beleki’yi mutlaka yazalım, sentetiği bulmasıyla çok daha etkili olabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,3,8,1,2

2.Ayak: 2,4,5,1

3.Ayak: 5,4/2,6,1

4.Ayak: 3

5.Ayak: 2

6.Ayak: 4,5,1,2,3,13,8,9,10