• 18 Şubat İstanbul ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 10 saat, 42 dakika, 7 saniye önce

İlk ayağa Allshanti'yi çıkararak My Sweet Lady'i ekliyorum, hem kilo avantajı var hem de son uzun yarışlarını Alsshanti'ye göre daha çok beğendim.


İstanbul'da kuru kalabalık olmayan, gerçekten cazip bir program var. Verdiğim şablonunun en azından beşlisini eksiksiz yatırmanızı tavsiye ediyorum.

 

İlk iki ayakla ilgili çok net yorumlarım yok, sürekli birbirini geçen, istikrarsız atların yarışları olacak. İlk ayağı altı ikinci ayağı beş at yazarak geçebileceğimizi düşünüyorum. İlk ayakta Penguen’i biraz daha önde tutuyorum, uzunda sırıtmayacak ve güzel bir istikrar da yakaladı, Mademoiselle’in de bugün boş kalma şansı var ve grup uygun,o da kesin yazılmalıdır.

 

Lıon Master ve Gül Ayşem ikilisi hem potansiyel hem son yarış performansı anlamında grubun önündeler. Gül Ayşem kısa mesafede defalarca sınıf at veren Star Flıcker’in kız, ilk yarışında biraz işleri eksikti ama ona rağmen yarışı bu grup için yeterlidir. Gelişen tecrübesi ve start avantajıyla Lıon Master’ın yanına kesinlikle yazılması gerektiğini düşünüyorum.

Lıon Master’ın son yarışı ve pedigrisi grubun üzerinde, ancak Gül Ayşem gibi ciddi sıçrama gösterebilecek bir taya kaybedebilir diye düşünüyorum.

 

Sinclar’ın neden bu kadar geride kaldığını anlayamadım, yüzde sekiz Sinclar için çok yanlış bir Agf. Halis tercih etmedi desen adam zaten kendi atına biniyor, sentetiği koşmuyor desen açık yarış kazanmışlığı var, grup sert desen Golden Tower – Zu Hat ikilisini yaz sezonunda defalarca geçti. Yani akla mantığa sığmayacak şekilde geri kalmış. Kocakaya’nın çok iyi binebileceği atlardan bir tanesi Sinclar. Eğer eksik işlerle gelen Son Of A Legend  gücünü koşmayacaksa Sinclar’ın şansı çok çok yüksek, benim de banko adayım.

Son Of A Legend Kechice rağmen boş kalabilir, start çıkışı ve tempo anlamında rakibinden çok daha seri ve üst düzey bir at. Yukarıda da söylediğim gibi galop eksiği var ama ben bu grupta yazmanın daha sağlam olacağını düşünüyorum. Yarış başında Kechice'e bir iki boy yaparsa ( ki bence  yapacaktır ) Halis fazla sıkıştırmaz.

Sonuç olarak, bekleyenlerin ve kaçanların en iyilerini yazıp iki atla risk alınabileceğini düşünüyorum, biri bile gerçek yarışını koşarsa burayı geçmeye çok yakınız. Tek yazılacaksa Sinclar.

 

Son ayakta Blane Girl ve Dıtmas Drıve’ın Barbayanni’yi zorlayacak yetenekte olduklarını düşünüyorum, ikisinin de hem yarış performansı hem kısa mesafe pedigrileri yeterli. Kalitesiyle Petit Kurt ve istikrarlı Yiğitalp ikilisi daha sonra.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,3,1,4,9,8

2.Ayak: 7,1,3,4,6

3.Ayak: 8,11

4.Ayak: 8/9

5.Ayak: 1,8,2,3

6.Ayak: 2,3,4,9,14


Cengiz Gürbüz