• 18 Temmuz Ankara ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 1 hafta, 1 gün, 11 saat, 36 dakika önce

İlk altılı beşinci ayak Bela Miya ekledim


Dıstant Shınıng
’in harika bir kısa çim pedigrisi var. Annesi Thınker Bell, Desert Eagle, Bıg Cloud gibi atları veren Mıss Petek ile kardeş. İki kısrağın da baskın karakteri bütün yavrularında net şekilde hissediliyor. Thınker Bell’in Luxor’dan verdiği tayın sıradan bir at olma şansı yok. Mandarin gibi bir atın erkek kardeşiyle beraber koşacak olmasına rağmen Dıstant Shınıng’in geçilmeyeceğini düşünüyorum, ilk altılıda ilk bankom. Badarbunga kalitesinin çok altında bu gruba kolay kolay kaybetmez. Boş kalacak Rojhat Kızı ve kalan grubu uzun mesafede her zaman geçen Makber Gülü ile üçüncü ayağı yeterli buluyorum.

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 2

2.Ayak: 1

3.Ayak: 2,5

4.Ayak: 4,2,5,8,9,10,1

5.Ayak: 1,,2,4,6,8,11,12

6.Ayak: 1,4,2,6,8

 

Kralınadamı Bursa ve Kocaeli’nin hafif pistlerine göre daha yatkın olduğu Ankara kumuna çok iyi uyum sağladı. Boş kalan Batınhan’a her yerde hakimdi ve kolay kazandı, bu grupta başka bir atın o koşuyu yapacak potansiyelinin olmadığını düşünüyorum. Bugüne kadar en büyük problemi istikrar yakalayamamasıydı ama eğer sağlık sorunu yoksa Ankara pistinde gelişerek devam edecektir. Batınhan’ın Tuğbey’den ötürü boş kalamayacağını da düşünerek, Güzelkaya ile kazanırken çok beğendiğim aprantisiyle kazanmasını bekliyorum.

 

Erkmen boş kalabildiği zaman mesafede de sırıtmıyor, en azından bu grubu geçecek kadar koşabilir. Karaeser’in çok sıkıştırmasına karşı Excalibur’u da yazarsak yeterli buluyorum.

Olduğu yerde zıplamaya başlayan Velican Kızı, Kocakaya’nın çok iyi uyum sağlayacağını düşünsem de son durumunu Excalibur seviyesinde görmediğim Gölcük Aslanı ve start problemini abartmaya başlayan Akhun elediğim atlar oldu.

 

Capilano boş kalacak olsa da son yarışında öne erken hamle yapan ve çok iyi koşan Kingston Bolt’un çok iyi koşacağını ve Capilano’nun temposunu olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. Lost On You ve Kıngston Bolt’un beklediğim şekilde koşması durumunda, iyi saklanabilirse Indıanapolis ikilisi son tercihlerim.

 

Küçük Matra’nın eski durumunda olmaması ve ters mesafe, İSaw The Sun’ın istikrarsız yapısı ve çok sık koşmaya başlaması son ayaktan ters bir sonuç çıkarabilir.

Grand Spriıng, Venjura ve Torun Callas üçlüsü imkanlar ölçüsünde değerlendirilmelidir.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,2,5,8,9,10,1

 

2.Ayak: 1

 

3.Ayak: 1,4,2,6,8

 

4.Ayak: 2,5

 

5.Ayak: 4,3,7,8

 

6.Ayak: 2,1,3,8,9

 

 
Cengiz Gürbüz