• 18 Temmuz İstanbul ( Çıkan At )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 1 hafta, 1 saat, 8 dakika, 44 saniye önce

Özalak'tan oluşan boşluğu dördüncü ayağa Last Shadow ilave ederek doldurabiliriz.



Balık Kaan’ın geçileceği fikri pek aklıma yatmasa da sonuç olarak ilk ayağı kapalısıyla geçmeye karar verdim.

Balık Kaan’ın 1900’e kadar mesafe problemi yok. Gruptan farklı son dönem formuyla kazanmaya oldukça yakın görünüyor. Kuru çimi iyi koşan Şehlevent, Müslüm’ün mutlaka olumlu bir şeyler katacağı Acartürk, son yarışıyla formunu bulmuş görünen Gezegen, kilo sıkıntısına rağmen grubun en kaliteli sprintieri Hünkaroğlu, pislik yapacağı kıvamı bulan Baltacı, yazmadığımız zaman bitiren Signora ve şimdiye kadarki en iyi yarışını son ikinciliğinde koşan Önderefe sıralamam.

 

Son dönem yanlış aygır seçimlerinin de etkisiyle( yaşı da bir etken olabilir ) eskisi kadar kaliteli tay veremeyen Çokşeker’in Kaneko’dan olma erkek tayı Kenobi güçlü bir potansiyel taşıyor. İlk yarışında geç başlayıp yarış boyu sağlıklı aksiyon yapmamasına rağmen sprint yeteneğini gösterdi. Üç aylık aradan sonra takı değişikliğine gidilmiş. Tayın biraz daha sakinleşip gücünü etkili şekilde yansıtacağı fikrine varabiliriz. Uygun grubu geçeceğini düşünüyorum.

Rakipleri sürat yapabilen atlar değil. Gıangıo Como diğer Polente yavrularının aksine çabuk ayaklı bir tay değil. Pan Rıver / Mil Reef çaprazlı Kayı Ovası’nın da ikili dönem sürati için pek uygun bir pedigri yapısı yok. Rakip olabilecek tayların beklemeci olması da Kenobi tercihimizi biraz daha güvenilir kılıyor.  Bankom.

 

Mesafeye çıktıktan sonra yarış içinde kendini bir türlü sakin tutamayan Rhythm Divine sevdiği şartlarda ve geçebileceği grupta koşuyor. Favorim olmakla birlikte son dönem görüntüsü için biraz fazla favori çıktığını düşünüyorum. Tay Deneme’de Badyguard Hero ile aralarındaki fark çok azdı.1400’e düşen mesafede iyi bir Bodyguard Hero rakibini daha ciddi sıkıştırabilir.

Mesafesine dönen RunAnd Win imkanlar ölçüsünde ilave edilebilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,4,8,1,7,6,9,3

2.Ayak: 5,6,2,7,8

3.Ayak: 5

4.Ayak: 4,1,,5,2

5.Ayak: 5,1,4

6.Ayak: 4,5,9,1


Cengiz Gürbüz