• 18 Temmuz Kocaeli

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 9 ay, 23 saat, 16 dakika, 21 saniye önce

İlk ayakta Mehtar ve Güneşi Gördüm ikilisini uzun süre ayırmaya çalışsam da içime sinen bir sonuca varamadım. Performans olarak çok denkler, ikisinin de kaba kumu var. Süratli yarış Güneşi Gördüm’ün biraz daha lehine görünse de Özhaber stilini güçlü şekilde taşıyan Mehtar’ın hiçbir şekilde elenmemesi gerektiğini düşünüyorum. İki tay benim için yeterli.

 

İkinci ayak zayıf atların karma yarışı şekline koşulacak. İlk kez bir araya gelmeleri bir kıyas opsiyonu sağlarken mesafe de eleme yapma imkanı tanıyor. Risk almaya uyun bir yarış olduğunu düşünüyorum.

Favorim Özgür Reis. Adana’da Maiden’ı çok kolay şekilde kazanıp direkt hedef yükselten Özür Reis devamında, bu grup ölçüsünde yeterli yarışlar koşsa da beklentiyi karşılayamamıştı. Sonra sahip değiştirmiş ve çok sayıda gakop yapmış şekilde bu yarışa geliyor. Deniz Yıldız atı dört kez çalıştırmış. Hazır olduğunu, bu yarışın bir başlangıç koşusu olarak hedef yapıldığını söyleyebiliriz. Çok uygun grupta net favori olduğunu düşünüyorum.

Ankara’da Düello, Karakartalım gibi atların yanında ezilmeden koşabilen Yoldaşkaya, etkili koşabileceği bir mesafede, son yarışlarına göre çok uygun rakiplerle koşacak. Usta jokeyiyle mutlaka şans verilmelidir.

İki ata bu rakipler yanında güveniyorum, Yoldaşkaya’nın ters pistle; Özgür Reis’in ara verme sonucu problem yaşamayacağına inanarak iki atla risk alıp, kuruyu bu yarış üzerine oluşturdum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,1

2.Ayak: 3,6

3.Ayak: 6,5,8,1

4.Ayak: 2,6,1,4,3

5.Ayak: 4,2,3,7,9,1,5,6

6.Ayak: 3,5,4


Cengiz Gürbüz