• 18 Temmuz Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 1 hafta, 7 saat, 59 dakika, 13 saniye önce

Kocaeli’de bugün oldukça ters fakat denemeye değer bir banko tutuyorum, üçüncü ayakta Doğuşan. Temel nedenim sentetikten kurtulup nispeten kaba kuma yakın Kocaeli pistine çok iyi uyum sağlayacağını düşünmem. Volganame gibi kaba kumda Şahingöz, Çoker, Rekor gibi kalburüstü atlar verebilen, baskın bir anneye sahip. Son iki İstanbul performansında gelir gibi olmasıyla sezon başındaki silik görüntüsünden kurtulduğunu düşünüyorum.

Yarış gidişi de gayet lehine görünüyor. Mardinkapı Sultanı ve Güneydoğulu çok süratli atlar, mesafenin kısalığı ve grubun zayıflığıyla '' öne gelirsem bitiririrm '' mantığını güderek kaçacaklarını düşünüyorum. Doğuşan yakın beklemeye müsait yapısıyla, kaba kumda beklediğim değişimi gösterirse kazanmaya çok yakındır.

 

Cambaz Osman rakipsiz değil, ilk yarışı iyi olan Bosporus kızı Try My ve kuma yatkın, bu grup için gayet yeterli pedigrili Gülüfer ikilisi mutlaka yazılmalı.

 

Kocaeli pistinde taylığındaki seviyesine yakın koşan Bilbilan boş kalabileceği bu yarışta sert gruba rağmen ilk atım. Torosdağı, pistin ıslanmasıyla şansı artan Ertaş,  son yarışını önemsemediğim Altunsaray ve kısa kumda grup için yeterli kalitesiyle Şahingöz sıralamam.

 

Aytemiz, Kıng Yavuz erken sıkıştırmazsa hafif uzun mesafeye rağmen yarışın net favorisi olur. Toygar, Famıly Joy ve Komshu ilaveleriyle sorunsuz kapanacağını düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,10,2,3,7,6

2.Ayak: 1,3,10,11,9

3.Ayak: 6

4.Ayak: 1,6,5

5.Ayak: 6,10,3,1,4

6.Ayak: 10,5,6,3


Cengiz Gürbüz