• 19 Aralık Adana ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 1 hafta, 2 gün, 4 saat, 18 dakika, 46 saniye önce

Serhantay'ın çıkmasından sonra Bababülent ana banko olarak bırakıyorum. Yılmabaşar, Aşemez, Kadhan, Firikya dördüncü ayak sıralamam. Tabeladan Ersezar'ı çıkarıyorum.


İkinci ayak Sky Dreamer ekledim. Eleme yapmak durumunda kalırsanız tabelada Ersezar çıkarılabilir.


Talia Hanım
hemcinsleri ve yaşıtları arasında Kısa Vade düzeyinde söz sahibi olabilecek duruma geldi. Temposunu kolay kabul ettirebileceği grupta yine son yüze kadar önde gelecektir, kapalı kutu taylardan ekstra bir yarış gelemzse direneceğini düşünüyorum.

Grubuna dönen Unchained Melody pistin de ıslanmasıyla çok etkili bir yarış koşabilir. Eksik işlerle girdiği yarışı görece kolay kazanan Vavendu beklentimi tam karşılamasa da kalitesiyle yazılmalı. Mesafeye yatkın Fama'yı da yazalım tamamdır.

 

Aradan sonra gördüğü yarışı çok iyi olan Bababülent, sürati ve temposuyla henüz oturmamış rakipleri arasında günün net favorilerinden, ikinci tek için önerim Bababülent.

 

Serhantay kuma çıkınca dörtlü dönemine eşdeğer bir yarış koştu. Güncel kumcu araplar içinde sıralamanın şu an için Cankardeşler, Serhantay, Yılmabaşar, Aşemez olduğunu düşünüyorum. Serhantay son yarışını bugün de yapabilirse, mesafe ayırmayan yapısıyla kazanacağını düşünüyorum.

Rakiplerine bakalım. Yılmabaşar orta mesafede her zaman zorlanıyor, son koşusunda bariz olmasa da geçen seneki durumuna göre biraz gerilediğini düşünüyorum. Yakın ara koşacak olması, Serhantay’ın şahane son yarışı ve mesafeden ötürü eledim. Aşemez en etkili olduğu yarışı kaçan atı sermayeli şekilde atlayabildiği zaman koşuyor. Kadhan’ı  o kadar kolay ayırabileceğini sanmıyorum. İşleri de eksik görünüyor.

Yani sonuç olarak kolay bir yarış olmayacak elbette ama Serhantay’ın yarış karakteri,  form durumu  ve rakiplerinin dezavantajlarıyla kazanacağını düşünüyorum.

 

Tabelada Özhaber Sultan zorlanabilir. Yavuzefe başta olmak üzere Tunçöven ve Ersezar sıralamam.

Bol şanslar..

 

 

1.Ayak: 4,5,6,8,1

2.Ayak: 4,11,8,2,7

3.Ayak: 3

4.Ayak: 8,1,5,10

5.Ayak: 9,7,6

6.Ayak: 1,5,6,8,4,3


Cengiz Gürbüz