• 19 Aralık Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 3 hafta, 6 gün, 20 saat, 13 dakika, 22 saniye önce

Urfa’da yine cazip bir banko tercih ettim. İlk ayakta üçüncü at çıkan, yüzde 10 Agf li Soydan’ı tek yazıyorum. Soydan kaba kumu çim kadar koşmasa da anormal eksilmiyor, kısrak sülalesi olarak ikinci annesi Saga Borealla kaba kumun en iyi kaçaklarından Alvin başta olmak üzere iyi yavrular vermiş bir anne.

Soydan’ın en önemli avantajı yarışa çok iyi başlıyor olması, bugün kaçak tek rakibi var o da Demirpençe. Soydan’ın start çıkışı ve temposu Demirpençe’ye göre daha iyi, Kemal’in de sert binişiyle ilk yüzde liderliği alacağını düşünüyorum. Grubun kalan atları tempoya uyma konusunda ciddi sorunlu isimler, Soydan’ın yarış içindeki temposuyla ciddi bir avans yapabileceğini düşünüyorum, üçüncü at yakalamışken risk edilmeye değer.

 

İkinci ayaktan muhtemelen cazip bir at çıkacak, plase atların ciddi şanslı olduğu, denk bir yarış. Yakın gidip düzlükte yürüten Dizdar Bey ve Taşçı Pehlivan ikilisi grubun bir adım önündeler, biraz daha kısa olsaydı Taşçı’yı çok öne alacaktım ama 1700 maksimum koşması için biraz uzun. Önce bu ikiliyi yazalım.

Sonra Kaçar Fevzi, Hasanşah, Baba İhsan, Şubathan, Cappadocia ve Sonbaba sıralaması önerim. Cazip atlardan özellikle Baba İhsan’ı elemeyelim, tam mesafesine çıkıyor ve Urfa’da yarış kazanmaya çok uygun bir stili var.

 

Karatutkum’un torunu Fanaa eşgal olarak tam bir kum atı ve Urfa seviyesinin üzerinde bir potansiyeli var. Biraz Yonaguska yavrularına da benziyor. İlk yarışı, biraz uyum sorunu yaşamasına rağmen bu grup için çok yeterli, ikinci bankoya ihtiyaç duyanlar Fanaa’yı değerlendirebilir.

Tecrübeli Country Reel tayı Asla Vazgeçemem iyi yer tutup devam edebilmesiyle yeri olanlar için yazılabilir, eküsinin orijini de fena değil. İki atla burası kapanmalıdır.

 

Liderdoğan ve Mir Zalim ikilisi muhtemelen birbirlerini bozacaklar, yine de önde kaçan bir at elimizde bulunsun, Liderdoğan’ı yazalım.

Liderbaba yarış içinde kolay gidip kısa sprint yapabiliyor, özellikle grubunu bulduğu süratli giden yarışlarda güven veren bir at, bugün de mutlaka etkili olacak. Son yarışında erken yürütünce çok kolay geçilen Eşkbar’ın kızı Esenli Güzeli ve gelip gelip yetiştiremeyen Yoldaşım ikilisini de yazıp bırakıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8

2.Ayak: 2,14,8,7,11,9,3,13

3.Ayak: 2,1,5,4,6,9

4.Ayak: 5/3

5.Ayak: 4,2,8,3

6.Ayak: 1,2,6,18,7