• 19 Ekim Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 5 ay, 1 hafta, 2 gün, 11 saat, 1 dakika, 6 saniye önce

Maiden yarışlarda Bekiroğulları’nın kaydettiği saçma jokeyli atlar muhtemelen çıkacak,  o yüzden dikkate almadım.

 

Rafael’in kum yarışları bu gruptan fazla, çime de yatkın pedigrisi, tecrübe avantajıyla favorim.  Son yarışıyla Sumru yavrusu olduğunu hissettirmeye başlayan Efso da kesin yazılmalı, iki at yeterlidir. Diğer Maiden’da  aradan hazırlanmış döneceğini düşündüğüm Black Knıght bankom oldu. Gruptan çok farklı kumaşıyla normal şartlarda geçilmesi çok zor.

 

Adialabi boş kalabileceği her yarış bu seviyelerde sorgulamadan risk edilmelidir. Bugün sadece Agah var. Agah’ın bekleyerek tabelaya koşacağını düşünüyorum, sahip değiştirdikten sonra deli gibi kaçmıyor. Dolayısıyla istediği tempoyu yapabilecek Adilabi bankom.

İlk altılı daha ufak olduğu at yazmak isteyenlere de bir sıralama vereceğim, şablondan bakabilirsiniz.

 

Black Dynamite’in starttan sağlıklı çıkıp, yarış sonuna kadar sorunsuz gelebildiği bir yarışını görmeden peşini bırakmayacağım. Bu seviyeleri geçecek gücü olduğuna eminim, yeter ki sağlıklı bir yarış koşabilsin. Onun dışında kilo farkları, benzer stile sahip birbirini geçebilen atların oluşu yarışı zorlaştırıyor, sıralamam şablonda.

 

Yolanda son yarışında sapma problemi yaşadı, startı kendi standardına göre normal aldığını söyleyebiliriz. Çıkışla beraber dışa sapması İstanbul’a gelmesiyle alakalı bir sıkıntı olduğunu düşündürüyor. Pistine ve grubuna dönmesiyle, benzer bir sorun yaşamayacağını düşünerek kazanmaya çok yakın buluyorum, ikinci tek için öncelikli önerim Yolanda.

 Rocket Man’in kardeşi Rocket Girl ilk yarışında şahane koştu, çimde biraz daha iyisini yapacağına eminim, Yolanda sıkıntı yaşarsa yarışın favorisi. Tecrübe kazanıp beklemeye döndükçe potansiyeline yaklaşan Sky Dreamer ve beklenenden fazla boş kalırsa Properties yarışın sigortaları.

 

Dördüncü ve beşinci ayak denk yarışlar, mümkün olduğunca eleme yapılmamasını öneririm. Uzun süre sonra boş kalma imkanı yakalayan My Sweety Boy ve lehine gidişatlı, ideal mesafesinde yarış bulan Modemoiselle cazip isimler.

 

Karaeser yarış karakteri ve hala koruduğu temposuyla bu seviyelerin favorisi olmaya devam ediyor, yine çok şanslıdır. Yarış görüp hemen toparlanan Semada Yıldız, grubun bir tık üstü kalitesi ve çoğu rakibinin aksine istikrarlı yapısıyla Karaeser’in en sert rakibi. Ufaltmak için iki at yeterlidir.

Gökkale ve aradan döndüğü yarışında fena koşmayan Karamenduh’u geniş tutanlar ilave edebilir.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 3,1

2.Ayak: 4,2,1,6

3.Ayak: 2

4.Ayak: 6,,5,2,1

5.Ayak: 9,1,4,3,5,7,8

6.Ayak: 2,9,7,8

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 6

2.Ayak: 9,1,4,3,5,7,8

3.Ayak: 2,,9,7,8

4.Ayak: 1,2,4,3

5.Ayak: 2,1,4,5,7

6.Ayak: 1,8,,2,6

 

Cengiz Gürbüz