• 19 Eylül Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 1 hafta, 15 saat, 33 dakika, 6 saniye önce

My Heart mesafe koşar mı koşmaz mı? Diyarbakır ile ilgili günün en kritik sorularından biri bu. Geçen hafta Saalih ile de ilgili benzer soru işaretleri vardı. Doğu illerindeki yarış gidişi analizini diğer hipodromlardan farklı yapmak lazım. Atların çoğu, kendi vasatlıklarından, pistin ağırlığından ötürü düzlüğe gelemeden yarış bırakıyor. Hal böyle olunca yarış içinde süratini koruyabilen atların şansı çok yüksek. Saalih yarışı için ne düşünüyorsam My Heart için de fikirlerim aynı. Atın gücüne, mesafesine değil, viraja çıkana kadar arka gruba yapacağı farka odaklanmak çoğu yarış için daha doğru. My Heart’a dönersek, öne kesinlikle çıkacağını düşünüyorum; fakat şöyle bir sıkıntı var, Silverado’nun ekürisi Kara Mahmut’un bu sefer direkt Silverado’ya koşacağını düşünüyorum. My Heart’ı sıkıştırmak için elinden geleni yapacaktır. Kısada bunu beceremiyor ama uzunda işler değişebilir.  Botanvadisi de çok ısrar ederse yarışın sürati My Heart’ı benim gözümde '' risk edilemez '' hale getirecek. Her şeye rağmen yarışın net ve haklı favorisi My Heart. Ben My Heart tekli altılı olmasa da beşli ganyan deneyeceğim, imkanı olanlara da denemelerini öneriyorum.

Sawyer, Kıng Ugly, Zahan, Silverado ve Saspunas rakipleri.

 

Teksima’nın Cangobak’dan numarayı alarak kaçanlar içindeki en şanslı at olduğunu düşünüyorum, favorim. İlk yarışındaki kolaylığı, temposuyla çok ümit veren Demiryaylası lehine gelişecek yarışta mutlaka olmalı. Tercihli start çekerek yakın bekleme şansını artıran Yamaralibey son tercihim.

 

Bankom Sesil Sultan oldu. Sezon başında, özellikle Garipağa arkası yaptığı yarıştan sonra Sesil Sultan’ın Doğu performansı için çok ümitlenmiştim. Zaman zaman iyi yarışlar koşsa da beklediğimin altında kaldı. 1400 altında kalan yarışlar çok süratli geçtiği için Sesil Sultan’ın yarış içindeki kolaylığı pek işe yaramıyor. 1600,1700 arası ideal mesafesi. Önemli bir detay da düzlüğe önde ya da kaçan atı kolay şekilde atlayarak çıkabileceği bir yarış bulması. Direnen atla karşılaştığı zaman zorlanıyor. Bugün, tereddütlü çıkan, zayıf Piyona ve ağır aksak tempolu Blue Life harici ön grup yarışı yapabilen at yok. İç start çeken ve iyi de çıkan Sesil Sultan bence direkt öne hamle yaparsa net bir farkla kazanır. Ama bu şekilde koşacaklarını sanmıyorum, yine kaçan atın arkasına yatıp, virajda yürüyecektir.  Yukarıda bahsettiğim Piyona, Blue Life ikilisini erken atlayarak direnmesini bekliyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10,3,11,8,13,6

2.Ayak: 7,9,5,10,12,8

3.Ayak: 5,2,8

4.Ayak: 12

5.Ayak: 7,9,6,1,3

6.Ayak: 7,3,14,16,1

 
Cengiz Gürbüz