• 19 Eylül İstanbul (Çıkan At)

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 7 ay, 20 saat, 6 dakika, 59 saniye önce

Son ayakta çıkan Ardabey yerine 1 ( Tekkursun ) eklenmiştir.


Dengeli bir İstanbul var, güçlü plaseler ve denemeye değer sürpriz adaylarıyla programın zenginliği tatminkar bir ikramiyeye aday görünüyor.

Teksiz olmasına karşın içime epey sinen bir kurgu çıktı.

Ara sonrası gördüğü tek yarışla gücünü yakalayan Köçek, temposunu kolay biçimde kurabileceği yarışın net biçimde favorisidir. Altın Suyu bu mesafelere daha etkili sprint yapıyor ve rakibini yapışmadan ayırabilen bir sprint karakteri var. Doğru yerlerde idare edilip doğru zamanda yürüyebilirse lüte girmeden rakibini ayırabilir. İyi koşan bir Köçek çıkış noktamız olacaksa, onu geçebilecek gücü ancak Altın Suyu’ndan görebiliriz. Gülçin Sultan ve Ateşin Kızı için 1900’den sonrası fazla.

Son yıllara göre en düşük profilli Veliefendi Koşusu olacak. Buna rağmen sürpriz pozisyonunda elle tutulur çok az at var. Oğuzboylu, Cevher ikilisinden özerlikle Oğuzboylu’nun gününe göre koşması ve iyiyken rakibini genelde geçmesi iki at arasında ayrım yapmayı zorlaştırıyor. Bu ikiliyi tehdit edebilecek, yarışın en güçlü plasesi bence Bozağa’dır. Mesafeye inanılmaz yatkın bir at. 2800 metre performansı açık yarış kalitesine erişebilir. Üç atla bırakacağım.

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 3,5,8,1

2.Ayak: 3,6

3.Ayak: 8,5,12

4.Ayak: 5,3,1,2

5.Ayak: 1,3,6,2,4

6.Ayak: 11,4,6,12,1


Cengiz Gürbüz