• 19 Haziran Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 10 ay, 1 hafta, 18 saat, 26 dakika, 31 saniye önce

Altılı cazip bir tay yarışıyla başlıyor. Savurlu, Atia Balba’nın annesi Kamalame’nin Kaneko kızı Gizmo şahane bir potansiyele sahip. Hazır şekilde koşuluyorsa kesinlikle iddialı olacaktır. Kitapçı ekürisi çıkışlı, Hafo’yu veren Waffle yine bir çim atı vermiş görünüyor. Bahsettiğim isim Kum Gibi’nin ilk çim yarışı bugünkü koşunun favorisi Best Of Hazal’dan daha etkiliydi. Yeni koşacak taylardan beklenen çıkış gelmezse Kum Gibi kolay bir yarış kazanabilir. İdea bir yedili plase teki, plasecilerin aklında bulunsun. Boboushka’nın kadeşi Madam Chernobyl’in ilk kum yarışı ölçü değil, o yarışı bile kötü değildi. Çimde mutlaka şans vereceğiz.

Sonra Best Of Hazal, Reactive, Altınbaşak tutuyorum.

 

Yarışta süratli atın olmayışı ikinci ayağı kurgularken çıkış noktamız olmalı. Etkisiz bir kaçak at olsaydı Zağnos’a güvenirdim ama bugünkü yarışın özel durumu dolayısıyla biraz daha dikkatli olalım.

Kurye ön tarafta dirençli bir atın olmadığı yarışlara bayılır. Bugünkü yarış buna çok uygun görünüyor. Numarayı da alabilirse Zağnos için yakalanması zor tempolara çıkabilir. Kazanarak dönen Domates Güzeli’nin kolay şekilde iki üç gidebildiği kum yarışlarında etkisini biliyoruz. Şahide, 47, Kaderim gibi güçlü kumcu anneleri pedigrisinde barındırmasıyla Ankara kumu bugüne kadar en iyi koşacağı pist olabilir.

Üç atın yeterli olacağını düşünüyorum.

 

Start çıkışı sürati, düzlükteki kolaylığıyla güven veren Gökyüzü bugün en sert gruplu yarışını koşacak. Halisli Gustav, Bekiroğulları / Özcan ikilisini geçebilmek adına Gökyüzü’nü kaçırmamayı hedefleyip erken yürütebilir. Bu noktada Gökyüzü’nün ekstra işler yapması gerecekek. Her şeye rağmen zor geçileceğini düşünüyorum ama ben yıkacağım.

Gustav, son İstanbul yarışı çok iyi olup tepeden tırnağa Ateştopu’nun olumlu özelliklerine sahip Ateşbibi ve ilk yarış, ikinci yarış arasında olumlu anlamda belirgin değişim gösteren Tamerşah şans vereceğim isimler.

 

Uludaz, Hellgalein gibi atları üreten, Generation kızlarının oluşturduğu, kısa mesafede son derece başarılı bir sülalenin ürünü Mezzo Soprano banko tercihim oldu. Üç yarışında da kademeli olarak geliştiğini gördük. Özellikle son kum yarışıyla potansiyeline hızla yaklaşıyor. Tecrübesiz ve dişine göre tayların oluşturduğu bu grubu geçeceğini düşünüyorum, bankom.

 

Mezzo Soprano’yu güvenemeyenler veya ikinci bankoya ihtiyaç duyanlar  Forest Eagle’ı değerlendirebilir. Forest Eagle bu gruptan çok daha güçlü bir kum atı. Otuz bir günlük arasından kıllanip Mezzo Soprano’ya da çok inandığım için ana banko olarak tercih etmedim. Yarışını koşarsa bu grubu geçecektir. Rakipleri için şablona bakabilirsiniz.

Bol şanslar..

 

 

1.Ayak: 5,6,7,3,2,8

2.Ayak: 7,4,3

3.Ayak: 1,4,2,3

4.Ayak: 2,1,6,5

5.Ayak: 6

6.Ayak: 3,,6,1,2,4,8

 
Cengiz Gürbüz