• 19 Mart İzmir

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 1 hafta, 2 gün, 23 saat, 14 dakika, 6 saniye önce

Kocakaya’nın kantarmasına iyi sonuç veren Congenial Son ideal koşullarında bu kez kazanamsını bekliyorum.

Petit Blue’nun yarışı istediği gibi koşabileceğini düşünsem mutlaka yazardım ama bence Steel Claw ile verceği numara mücadelesinden düzlükte az da olsa zayıflamış şekilde ayrılacak. Sonuç olarak bence Congenial Son’a çok yakın bir yarış, bankom.

 

Çim sezonuna form yakalamış şekilde giren Goben, bu pistte kolay aksiyon yapıp çabuk hızlanabilmesiyle olası bir  Arbedaş – Egenin Aslanı süratini en etkili değerlendirebilecek isim.

Egenin Aslanı bence kumda daha iyi ama bu grupla çim yarışında da göz ardı edilmemelidir. İki giderek de gelebilmeye başladı, atın kendine güveni ve yarışma isteği maksimum durumda.

Sert birajlı piste ilk kez gelen Acartürk bence bir tık zorlanabilir ama ciddi bir formu ve istikrarı var, yazılmalıdır. Uzun süredir idmanda ve iyi görünen Kuzen, bu pistin virajını çok iyi değerlendiren bir yapıda olup mutlaka yazılmalıdır. Kalitesiyle Bütünay son tercihim.

 

Alternatif bankom Premium Mover. Aralı koşmasına rağmen sahada olduğu her zaman sprintini yansıtmayı başarıyor.

Yarış muhtemelen Dembe’nin süratiyle başlayacak. Çim yarışında beklemeyi denedi ve tam anlamıyla sitediğini bulduğunu söyleyemeyiz. Jokey tercihi de sürat yapacağına dair önemli bir ipucu. Virajla birlikte Extravagant tempo arttırmasıyla yarışın her yeri ortalama üstü bir tempoyla koşulacaktır. Mesafeye çok yatkın, kalite olarak da bunlara bir tık fazla görünen Premium Mover’ın kazanamsını bekliyorum.

Rakipleri sırasıyla şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4 ( Congenial Son )

2.Ayak: 4,3,6,8,2

3.Ayak: 3,1,5,7,2

4.Ayak: 6,,4,5,1

5.Ayak: 4,1,2,3,5

6.Ayak: 4,1,2,3,9,7


Cengiz Gürbüz