• 19 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 10 ay, 1 hafta, 2 gün, 4 saat, 45 dakika, 51 saniye önce

Miswaki kızı Miss Petek’in bütün yavrularında olduğu gibi Forest Eagla’da da bir kum gücü var. Ankara kumunda koştuğu her yarışın bir öncekinden daha etkili olacağını düşünüyorum. Karafırat, Gümbürgümbür’ün üstüne beklediğimden erken hamle yaparsa tamamen Forest Eagle’a uygun koşullarda bir yarış olacak, net favorim.

Karafırat, Gümbürgümbür arasındaki mücadele yarışın belirleyici noktası. Karafırat başta hamle yapmak istemese bile atın istemsiz şekilde hızlı başlayıp o şekilde devam etmesi Gümbürgümbür’ü etkileyebilir. Bununla birlikte Gümbürgümbür’ün Ankara kumunda süratini Adana’ya göre daha etkili kullanabildiğini görüyoruz. İyi bir atla karşılaşmadığı sürece virajda yakaladığı avansı kolaylıkla yeterli oluyor. Karafırat’ı arkasında istediği şekilde tutabilirse çok şanslı olacak.

Gözlük takısından sonra daha güçlü görünen Samravhan son tercihim.

 

Son yarışını kaybetmiş olsa bile Copperfield’ın eski gücüne ulaştığını söyleyebiliriz. 1200’de sadece süratini kullanabildiği için Dayım Benim, Sinclar gibi atlara karşı zaman zaman zorlandığını görüyoruz. 1600’deki Copperfield’ın etkisi 1200’e göre çok daha farklı. Sürat ve devamlılığı aynı anda uzun süre yapabiliyor ve bu ikisi birleşince yakalanması çok zor bir at izliyoruz. İstediği şekilde yönlendireceği bu yarışta Copperfield – Kocakaya ikilisinin, doğru bir tempoyla ekürileri sonuna arkalarında tutacağını düşünüyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,6,4,5,1,2,7,9

2.Ayak: 7,2,6

3.Ayak: 4

4.Ayak: 2,7,9,4,6

5.Ayak: 3,2,1,5

6.Ayak: 2,1,5,10


Cengiz Gürbüz