• 19 Mayıs Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 2 dakika, 33 saniye önce

Fado’nun Adana yarışlarından çıkan sonuç  ‘’ düzlüğe kadar elde gelen, hafif sıkıştırıldığında hemen kaybeden, sadece sürati olan bir tay’’ şeklindeydi. Şimdiki görüntüsüyle en fazla Maiden’dan çıkabilir, ötesi olmaz gibi duruyor. Tam Urfalık bir stili var, oraya gitse çok yarış kazanır. Koşuya dönecek olursak, Fado zayıf karakterine rağmen, 1300/22 içinde gelebilmesi ve yarış içindeki kolaylığıyla favorim. Divine Boy fena bir tay değil, en iyi olduğu mesafeye ve uygun gruba çıkıyor, o da çok şanslıdır. Çakaçak iyi bir kısa çim pedigrisine sahip, kumla hiç alakası olmamasına rağmen bu grup için yeterli yarışlar koşuyor, kesinlikle elenmemelidir, üç at bende yeterli.

 

Mıss Melody’i her 1200 yarışında olduğu gibi bugün de çok tutuyorum. Çok hızlı bir kısa sprinti var, yarışın doğru yerine saklayabilir ve starttan düzgün çıkarsa bence kazanmaya çok yakındır.

Dolce Vita en tehlikeli rakibi. Stil itibarıyla özellikle virajda yaptığı sağlam tempoyla yarış sonuna kadar gelebilen bir at. Ama Mıss Melody’nin çok az atta olan, aniden aşırı süratlenebilme özelliği var. Dolayısıyla Dolce Vita’nın yarış stiline karşılık verebilecek bir at. Fanchychany’nin de Dolce Vita’yı çok kolay boş bırakacağını sanmıyorum. Artı Raziye Ana da temponun içinde olacaktır. Yarışın ağır favorisi Fanchychany’nin şansını, özellikle Dolce Vita’dan dolayı zayıf buluyorum. Onun dibine yatıp atlaması kolay bir şey değil ve Fanchychancy düzlük başında öne geçemediği zaman maksimumunu koşamıyor.

Sonuç olarak, en iyi olduğu mesafede lehine gelişecek bir dişi yarışı yakalayan Mıss Melody benim bankom.

En azından beşliler için Dolce Vita da ilave edilerek daha sağlam bir geçiş yapılabilir.

 

Run For Derya Bursa’nın şimdilik en iyi tayı olduğunu ilk yarışında gösterdi. Ama biraz start sorunu var ve çok çabuk yapısıyla, Kyylachy torunu Akbalıklı Sıla bunu kullanabilir. Ben ayırmayalım derim, Sıla gelirse program her türlü cazipleşir ve Agf tablosundaki yerinden daha şanslı buluyorum.

 

Wasahof’un uzun mesafe kaba kumda favori çıktığı bir yarış her sonuca açık demektir.  Birbirinden istikrarsız ve zayıf atların olduğu bu yarışta, özellikle eküriler kesinlikle elenmemeli. Kaba kumda gününde olduğu zaman grubun en iyiy yarışlarını koşan Indigo, Golden Pıe kızı Golden Hard ve starttan çıkarsa, yarışın mesafeci tek tayı Aşk Denizi’ni de yazarak kapatıyorum.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 2,1,7,8,4,9

2.Ayak: 12,6,3

3.Ayak: 1

4.Ayak: 2,1

5.Ayak: 2,3,1,4,5

6.Ayak: 9,13,18,11,10,7,1,2,4,5,6


Cengiz Gürbüz