• 19 Mayıs İstanbul ( Düzeltme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 1 hafta, 2 gün, 16 saat, 43 dakika, 7 saniye önce

Talip Han'ın rakam hatası düzeltildi.


Tsar ve Oghuz’un kardeşi, mesafeci kısrak Explosive’in oğlu Entertaınment’in,  aprantisi Tolga Koyuncu’dan dolayı yüzde 3’e kadar gerilemesi, bana göre İstanbul programını en cazip detaylarından biri. Geçen sene iyi tayların olduğu bir Şart-1 yarışla başlamıştı ve gayet iyi koşup, Khan Of Ghost ile girdiği fotodan dördüncü çıktı. Sonraki iki sentetik yarışını ölçü almıyorum. Son 1900 yarışında bu grup için yetecek seviyede kıpırdadı. Mesafe belki yine 1900 civarı olsa daha güvenerek önerecektim ama Entertainment bu çok zayıf grupta, bu kadar geride kalmışken mutlaka yazılmalıdır. İmkanı olanlar tek yazıp bir oyun da deneyebilirler.

Her yarış biraz daha gelişen ve mesafeye de çok yatkın görünen Grand Efe ilk rakip tutuyorum. Altın Bike’nin oğlu İsmihan son yarışında bu gruba göre iyi bir Maiden’da dördüncülük yaptı, daha yatkın olduğu orta mesafede yazılmalıdır, son tercihim.

 

19 Mayıs Koşusu’nda gerçek anlamda açık yarış atı diyebileceğimiz sadece Oğlum Berat var. O da bunu ne kadar hak ediyor tartışılır. Çok zor bir yarış olduğunu düşünüyorum, bence eleme yapılmamalı.

 

Talip Han’ı yine kazanır tutuyorum. Joker tayı Nuriş’in mesafenin 1200’e çıkmasıyla Talip Han’a direnmesi zor görünüyor.  Manidar’ın da Bursa yarışları bence Talip Han seviyesinde değil.

 

Sierra Maestra grubun en iyi atı ama hem istikrarsız performansı hem de yarışın biraz yavaş gideceğini düşündüğüm için tek yazmamayı seçtim. Beren Sultan bugün önde kolay kalır gibi görünüyor, Sierra’nın yanına at yazanlar Beren Sultan’ı kesinlikle unutmasın. Cep Durak, Hatche ve Gülan Binda daha sonra.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,9,1,3,7,4

2.Ayak: 3,6,7

3.Ayak: 7,9,1,4,2,3

4.Ayak: 2

5.Ayak: 10,5,1,2,9

6.Ayak: 1,3,5,10


Cengiz Gürbüz