• 19 Mayıs İzmir

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 6 gün, 3 saat, 7 dakika, 46 saniye önce

Power Storm sahibine yakınlığım dolayısıyla ilk yarışından bu yana takip ettiğim bir tay.  Kum, sentetik, İstanbul’da sert Maidenlar ve bütün bunları sık koşarak gerçekleştirmesi sonucu kendini ancak mesafeye çıkıp gelişim gösterince toparlamaya başladı.

İzmir’in en iyi üçlü uzuncularından Taras Bulba karşısındaki son performansı, mesafenin ve grubun lehine şekilde değişmesiyle ilk birinciliğini alacağını düşünüyorum.

 

Yarışın çabuk tayları en iyi startları çekmiş. Meine Liebe,Avsu ve Kızıl Ordu sırasıyla bir, iki, üç starttan çıkıyorlar. Meine Liebe Luxor / Canduş çaprazı net kısa çimci özelliğini ilk yarışında çabukluk olarak gösterdi. Gelişen tecrübesi ve mesafenin kısalmasıyla bugün çok daha şanslıdır. Tamamen sürat odaklı pedigrisi ve ilk yarışındaki kazanmaya yakın görüntüsüyle Aysu da yarışın içinde olacak. Vıctory Note kızı Tarhan, uzun süre sahada kalamasalar bile kısa mesafede çabuk kazanabilen taylar verdi. Bugünkü üçlü tayı Kızıl Ordu’nun iki çim yarışı da gayet başarılı. Meine Liebe’nin üç - dört boy kadar yakınında kalabilirse kazanma şansı var.

 

İkinci ayağa benzer bir durum üçüncü ayakta var. Grubun iyi atlarının çabuk yapılı olmaları iki yarışı da bence risk almaya uygun gale getiriyor.

Üç yarış görüp geçen seneki durumunu yakalayan Nazlı Delal, çok kolay ve etkili şekilde yakın bekleme yapabilmesiyle yarışı '' Nazlı Delal’i geçen kazanır '' pozisyonuna getiriyor ki bunun da geri bekleme yapan atlarının tamamının şansını çok azalttığını düşünüyorum.

1400’de çıktığı ilk çim yarışı  gayet iyi olan Su Melek, Nazlı Delal’i arkasında tutabilir. Yoran Gülü bu sezon çime çıktığı ilk yarışında 1400’ün dış start mağdurlarından biri oldu. Yarışını koşma imkanı bulacağı ideal mesafesinde son tercihim.

 

Canhümeyra ve Gürdemirkız’ı ilk iki yarış performansı itibarıyla çok önde tutuyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9

2.Ayak: 14,8,4

3.Ayak: 1,4,8

4.Ayak: 1,2

5.Ayak: 6,11,13,15,1,2,3,4,,7,8,10,12

6.Ayak: 8,16,2,11,12,6,15,1,9,12,17,14

 
Cengiz Gürbüz