• 19 Nisan Bursa

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 6 saat, 8 dakika, 12 saniye önce

Sıkıntı Yok yarışın iddialı atları Mezithaber,  Lokum Oğlu, Zeki Dayı’ya göre hem mesafe kabiliyeti hem güç olarak net şekilde önde. Atı hazır şekilde getirebilmişlerse bu grubu geçecektir. İlk bankom

 

İkinci ayağın performans favorisi Magnus. Magnus kadar koşabilecek bir at çıkmalı ki geçilsin. Yarışa bu açında bakarsak daha doğru sonuç alıp optimum şekilde geçebiliriz. Lıve Your Life’ı ilk koşusunda çok beğendim, sürati var, mücadeleci ve gelişim gösterebilecek bir tay. Çimi de bir tık daha iyi yapabilirse kısa zamanda bu grupla baş edecek kaliteye ulaşacaktır, bugün de başarabilir. Rekuva’yı son yarışında yüzde 1 ken tutuyorduk, yakın ara beşinci oldu. Bu grupta kesinlikle yazılmalı. Kısalan her mesafe Rekuva’nın lehine. Yarış gören Salazar, yumuşak çime yatkın pedigrileriyle Village Hoof, Madam Alya ikilisi şans verdiğim diğer taylar.

 

Üçüncü ayağı pist şartlarıyla birlikte düşünmeliyiz. Bursa 1200 çiminde her at gelmiyor, atın gücüyle birlikte başka yetenekleri de olması lazım ki kazanabilsin. Tek kriter atın gücü değil, süratin içinde kolay gidip yarışa küsemeyen, düzlükte de devam edebilen atlar bir iki adım önde.  Bursa1200 çimi sprintten ziyade baştan sona devamlılık isteyen bir şekle dönüştü. Bu noktadan bakacak olursa, bahsettiği yarışı en güçlü ve etkili koşan atlar Yağızınoğlu, Seventh Sense ve Nestor.

Yağızınoğlu bu mesafeyi virajsız şekilde bence çok iyi koşacak. Seventh Sense’in İstanbul’da koştuğu 1000 metre çim yarış My Billioneire, Demirbüken gibi atların yanında çok iyiydi. Bugün aşağı yukarı aynı yarış olacak, grup belirgin şekilde zayıflamış durumda ve Seventh Sense daha hazır. Uzun süredir hazırlanan Nestor da grubun mesafe yeteneği en yüksek atlarından biri, ihmal edilmemeli.

 

Mavidalga’nın Eser’i bozmayacağını düşünüyorum. Ara sonrası Eser’i kovalamak yerine daha dengeli bir tempoyla bence yarış görecek. Düşündüğümüz şekilde gelişirse Eser bu mesafede kesmeyecektir, kazanmasını bekliyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7

2.Ayak: 6,13,9,10,8,3

3.Ayak: 1,3,9

4.Ayak: 4,5,9,1,2,3,6

5.Ayak: 5

6.Ayak: 2,7,10,11,1,4,3,12,5


Cengiz Gürbüz