• 19 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 2 ay, 4 hafta, 2 gün, 18 saat, 6 dakika, 8 saniye önce

Bogdanoviç

5 yaşında sınıfını bulan Bogdanovic kaba kumda açık yarış atı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Son iki yarışını bu grupla aynı kefeye koyarsak Bogdanoviç lehine çıkan farkı görmek zor değil. Külünk Ağa, Trasher ve Darkholm gibi atların yanında istediği tempo kolaylığını da bulacaktır. Sonuç olarak, kendisiyle ilgili bir problem olmadığı sürece geçilmesi çok zor, ilk bankom.

 

Direktör, Brütüs, Atlıkan.

Direktör’ün kum ve mesafe nitelikleri içeren bir orijini var bu gruptan farklı nedenlerle bu zamana kadar Maiden kalmış bir tay. Sağlıklı koşabilirse, dörtlü döneminde yarış kazanabilen handikap – mesafe atı olabilir. Son koşusu kazanabilir seviyedeydi, 1900 tamamen ona işaret ediyor, aprantisi sabırlı binebilirse bunları geçmeye oldukça yakın

Brütüs uzun ve kolay aksiyon yapan, temponun sprint özelliğinden daha çok sonucu etkilediği yarışlarda iş yapabilecek özellikte bir at. Bugün öne kolay düşebilir ve biraz da iyi gününde olursa ters sonuç alabilir. Yeni yeni gelişim içinde olan Atlıkan, dağınık yapısına rağmen düşünülebileek diğer isim.

Favori Çelikkardeşler’in karmakarışık bir yapısı var. Bir yarış atının kazanabilmesi için gerekli olan birtakım kilit özelliklere sahip değil. Haftalardır jokey favorisi olarak sahaya çıkıyor, bugün de yazmamayı tercih ediyorum. Nevhan’ı da start problemi nedeniyle yazmadım, iyi çıkarsa tehlikeli, cazip at arayanlar deneyebilir.

 

Bruce Wayne,,,Heymarja, Solomon, Alkandros.

Bruce Wayne ilk yarışını, sprint yaparak kazanan bir tayın koşabileceği en etkili şekilde koşarak kazanmayı başardı. Aynı gün koşulan diğer Şart-1 yarışa göre de 1,5 saniye daha iyi bir derece çıkardı. Babası Vıctory Gallop’un en iyi yaptığı şey zaman zaman çok güçlü kaba kum atı verebilmesi ve Bruce Wayne’de o ışık fazlasıyla var, yarışın net favorisi, misli oyunlara tek yazılabilir.

Heymarja yetenekli bir kısacı, Bruce Wayne eksik koşarsa da direkt kazanıra koşacağı bir grup var. İhmal etmek istemiyorum. Solomon son yarışında en etkili kum performansını yaptıktan sonra kırk günlük bir ara verdi. İlk ayakta koşan Bogdanovic’in anne kardeşi olduğunu unutmayalım, Solomon’un ben biraz daha çim yeteneğinin ağırlıklı olduğunu düşünüyorum. Yine de anne Not A Care’in kalitesi, çıkışta olması ve grubun istikrar ve potansiyeli henüz netleşmemiş isimlerden oluşması Solomon’u iddialı bir pozisyona getirebilir. Kumu net şekilde eksik koşsa da kalitesiyle Alkandros son tercihim.

 

Phanta Rei, Jamala?

Phanta Rei ve Jamala’nın aynı yarışa deklare olması koşuyu okumayı zorlaştırıyor. Özellikle Phanta Rei numaraya çıkarsa virajdan sonra hızlı bir yarış izleyeceğiz ve Malones ve Hafo da sonuca gidebilir. Tam kapamak bence en sağlıklısı.

 

Dorsa

Gündoğarken’in çıkmasıyla birlikte Dorsa yine bomboş kalcaağı bir yarış koşacak. Süratiyle yarış koşan kaçak atlar kilo vs, gibi normalde performansı zorlaştıran şeylerden minimum düzeyde etkileniyorlar. Bu grup için Dorsa’yı yakalamak yine kolay değil, bankom.

Bol şanslar..

 

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 5,3,2

3.Ayak: 2,,3,4,1

4.Ayak: 5,6,4,3,1,2

5.Ayak: 1

6.Ayak: 7,8,6,1,3,2,11,12,4,5,9,10

 
Cengiz Gürbüz