• 19 Şubat Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 1 hafta, 2 gün, 14 saat, 12 dakika, 38 saniye önce

Perhane en iyi olduğu yarışı kısa mesafe kaba kumda yapıyor. Uzun kumda tek yarış koştu ve Ezop Kahramanı, Baotanvadisi gibi kalburüstü atları kolay geçti, uzunu da çok eksik değil. En sert rakibin Sincap Gül olduğu bu yarışta da kazanmaya çok yakındır, ben biraz galoplarını eksik bulduğum için Sincap Gül’ü de yazarak kontralı geçmek istedim. Sincap Gül  son yarışında Tatvan Kızılca’ya geçilse de bugün hem Ezgili’nin Tatvan’ı yine bozacak olması hem de yarış görmenin etkisiyle rakibini önünde olduğunu düşünüyorum.

Sherman Oaks bence bu ikilinin gerisinde.

 

Bilbilan’ı Sevilay bozacak gibi görünüyor çünkü Sevilay’ın numaraya çıkmak dışında şansı yok ve start çıkışında da en az Bilbilan kadar seri.

Misliyi iyice daraltmak için, tek rakip gidişat dezavantajlı Bilbilan’ın olduğu yarışta Atılım tek bırakılabilir. Son yarışıyla beraber Adana’ya iyice alıştı, zaten bu grubu geçecek potansiyeli her zaman var.

Sonra Tezgel Gür ve Bilbilan.

 

Ates Kusu ve Laguardia kısa kum kalitesi olarak grubun önündeler, Laser Boy Ates Kusu’ndan iyi çıkıp numarayı alabilirse bu ikiliyi zorlayacak yarış koşabilir, üç at kapalı.

 

Kadhan’ın boş kalacağı her kaba kum yarışında sorgusuz tek yazılması gerektiğini düşünüyorum ki Adana’nın dört yaşlı arapları genel olarak da çok zayıflar, ilk bankom Kadhan.

 

Scamp 1400’ü tutarak 27 içinde koşacak seviyeye geldi, bugün hafif kilo ve biraz da mesafe dezavantajı osla da, Triton’un Kıyamet’den dolayı gerçek yarışını koşamayacağını da düşünürsek yine kazanmaya çok yakındır.

Uzunda paspas olan Down Town’u, Scamp’in özellikle son yarışının yanına yakıştıramıyorum.

 

Mesafeye yatkın pedigrisi ve güzel son yarışıyla Eas’ın By Zaza’nın yanında ciddi şanslı olduğunu düşünüyorum, misli oyunlar biraz cazipleşecekse bence en kuvvetli ihtimal Eas’ın By Zaza’yı geçmesi.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,,3

2.Ayak: 2/5,1

3.Ayak: 4,3,1

4.Ayak: 3

5.Ayak: 1

6.Ayak: 2,5