• 19 Şubat İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 1 hafta, 2 gün, 20 saat, 30 dakika, 23 saniye önce

Kızılhan boş kalabileceği her zaman bu grubun favorisidir. Bugün öne gelen sadece My Sultan var ki onun da yakın bekleme alternatifi olduğu için Kızılhan’a takılmayacağını düşünebiliriz. Ben Kızılhan’ın en azından viraja kadar kolay geleceğini düşünüyorum. Virajla beraber başta Güngör Ağa olmak üzere My Sultan ve belki Eyvah Uzun Mehmet ( Eyvah ön gruba hiç bulaşmadan kısa sprint yarışı da deneyebilir ) Kızılhan’ı sıkıştıracaklar.

Kızılhan’ı geçebilecek atı arayarak ilk ayağı geçmenin en mantıklısı olduğunu düşünüyorum. Kızılhan lüte tutunduğu her atı geçiyor, dolayısıyla ön grupta ona yakın giden atların şansları zayıf. İstisnası Güngör Ağa olabilir, Kurtçabey’i falan geçebilen bir atı Kızılhan’ıun boş kalmasına güvenip elemek bana çok mantıklı gelmedi. Güngör Ağa hariç geriden gelip Kızılhan’ı tutturabilecek atları aramak lazım. Benim içime en çok Muhrip siniyor, hafif kilo dezavantajına rağmen potansiyel olarak Kırtoprak, Esrar Dede gibi atların önünde olduğunu düşünüyorum. Eyvah Uzun Mehmet için bu mesafeler biraz uzun ama çok da eksilmiyor, eğer yarışı düzlüğe bırakırsa çok etkili olabilir. Dolayısıyla ufaltmak için Kızılhan, Güngör Ağa, Muhrip ve Eyvah Uzun Mehmet dörtlüsüyle risk alınabilir.

Geniş tutanlar için My Sultan, Kırtoprak ve Esrar Dede.

 

Saadın Gücü’nü yıkmayı deneyeceğim, çekindiğim bir iki ihtimal var ki gerçekleşirse çok cazip olacak.

Ağapersen boş kaldığı zaman çok dayanıyor, Joker taylarının uzunda eksildiğini biliyoruz ama Ağapersen eğer Metal Fırtınası onu bozmaya koşmazsa  Saadın Gücü’nü çok zorlayabilir.

Uzuna ve kuma yatkın görünen Özgünhan’ın oğlu Yeşil Yol’u da denemek istedim. İstanbul da 4.8 çimde Rodosto’yu geçerkenki yarışı dikkate değer. Başlamışken Alptuğhan da yazılır.

 

Dombra’yı mutlaka yazalım, bu sefer çok boş kalabileceği bir yarış bulmuş. Bavi Reş ile beraber koştukları son yarışında düzlük performansı Bavi Reş’den eksik değildi ki o yarışta düzlüğe Bavi Reş’in gerisinde çıkmak zorunda kalmıştı. Bugün öne gelme imkanı var ve kolay kesmeyen yapısıyla Bavi Reş’i çok zorlayabileceğini düşünüyorum.

Sonra Bavi Reş ve More Than A Game.

 

Pin Up’ı Chaste eskisi gibi dönecekse zorlayabilir, Chaste viraj temposuyla ciddi fark yaratabiliyor. Potansiyelli pedigrisi ve son yarışıyla Cassowary de denenebilir.

 

Gürsoyhan’ın galopları eksik. Hafta içi de bu yarışı koşmayabileceğini, ekürinin Precious Jewell’ı hazırladığını okumuştum. Bir sorun yaşadığı kesin ama koştuklarına göre çok önemli bir şey olmadığını düşünüyorum. İçime sinen bir rakip çıkarabilsem tek yazmayacaktım, mesela bir Can Ddaş olsa durum farklı olabilirdi ama bu atların hiçbiri 1900 kumda Gürsoyhan’ın yanına yakışmıyor, yarışını yapıp kazanmasını bekleyeceğim, bankom.

 

Son ayak çok at olacak, iki ata dikkat çekip sıralamayı şablona bırakıyorum. Karagülüm’e Furkan Yüksel’in çok uygun olduğunu düşünüyorum, bugün Halime Hanım’ın olmadığı yarışta kendine koşacak ve bu grubu geçecek potansiyeli var. Merhem’in kaba kuma gelen yavrusu Hatice’yi de yazalım mutlaka.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,3,4,2 / 1,9,11

2.Ayak: 6,1,7,2

3.Ayak: 6,1,3

4.Ayak: 2,1,8

5.Ayak: 2

6.Ayak: 12,3,1,10,2,8,6