• 19 Temmuz İstanbul ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 6 gün, 13 saat, 49 dakika, 17 saniye önce

İlk yarışı izledikten sonra bu pistte Copperfield'ın geçilme ihtimalinin olmadığını düşünüyorum. Bu çim Altın Akar'ı getirmeye yetmez. Tabelaya Emmi'yi çıkarmadan, Büyük Doğu ve Dişi Kurt ekledim. Tabeladak Emmi sıralısından da bu şartlarda vazgeçiyorum.



Ankara kötü kaçtı. Son ayak yerine beşinci ayağı kurcalasaydım bulabilirdik. İndinapolis’in yazıldğı yerde My Soul da yazılabilirdi, yazılmalıydı. Kocaeli bankosunda Aytemiz ve Doğuşan arasında kalıp, Aytemiz’e 1500’ün biraz uzun gelebileceğini düşünerek tercihimi Doğuşan’dan yana kullandım. Birine jokeyi harika binerken diğerine rezalet bindi. İdareli binilseydi eğer Doğuşan iki üç boy daha önde bitirebilirdi. Aytemiz bankosuyla, ilk ayağı biraz daha ufaltıp Civanali’yi de yazarak Kocaeli’yi bulabilirmişiz.


Devirli program dolayısıyla Elazığ şablonu yayınlayacağım, en geç 17:30'da yayınlanmış olur.

 

İstanbul ilk ayak Golden Kıng ve Akkula tutuyorum. Golden Kıng’in zaten yarış performansı grubun tartışmasız önünde, net favoridir. Akkula, mesafenin 1400 olmasıyla, son iki yüz performansının belirleyici olacağı yarışta, yeterli potansiyeli ve Kocakaya’ya çok uygun stiliyle Golden Kıng’i zorlayabilir.

 

Kaçmayınca gelemediğini anlayan Turgut Usta ve en iyi yarışını son koşusunda ve yedi yaşında kaçarak yapan Adam ikilisi yarışı mutlaka süratlendireceklerdir. Yakın giden Erayhan’ın da özellikle yavaş tempolu yarışlarda ön grubu bir şekilde yakalayan, inatçı karakteriyle kaçaklar için sıkıntı yaratacağını düşünüyorum. Bekleme atlarının daha iyi olması ve yarış gidişinin de onlara uygun görünmesiyle tercihimi Raci, Düşeş, Mücbir ve Hünkaroğlu’ndan yana kullanıyorum.

Raci’nin ağır çimi sevmemesi hiç sürpriz değil ama kalitesiyle yazılmalıdır. İki yarış gören Hünkaroğlu, ağır çime yatkın yapısı, grubun ve yarış gidişinin uygunluğuyla mutlaka yazılmalı. Düşeş ve Mücbir ikilisi sonraki tercihlerim.

 

Halis yine kendisinin binmesiyle çok ağır favori çıkan, riskli bir taya binmiş. Son bir haftadır bu şekilde kaybettiği yarış en az yedi sekiz oldu. Basit yarışlarda bindiği favorilere kendi imajı açısından dikkat etmesi lazım, Armondo ile kaybetmesi de tuzu biberi oldu. My Freedom favorim olmakla birlikte tekim değil. İlk yarışı gayet iyi olan Harput Rüzgarı, My Freedom kadar şanslıdır. Day Dreeaming’den gelen Çetobey, mesafeci görüntüsüne rağmen gelişen tecrübesiyle iyi koşacaktır. Son tercihim, sentetiğe çimden biraz daha uyumlu olabileceği ihtimaliyle Keremtosh.

 

Copperfield ağır pisti kuru çim kadar koşmasa da bu grupla arasındaki elli metrelik kalite farkı kolay kolay kapanmaz gibi görünüyor, ortalama bütçeli oyunlar yine tereddütsüz tek yazabilir.

Pist odaklı deneme yapma imkanı olanlar, ağır sahada kuru çim performansının çok üzerine çıkabilecek pedigrisiyle Altın Akar’ı değerlendirebilir.

 

Büyük Doğu’nun çıkacağı duyumuyla beşinci ayak kurgusunu oluşturdum. 14:30 civarı hala çıkmamış olursa şablonu yenileyeceğim, bakabilirsiniz.

Favorim Emmi, Büyük Doğu çıkarsa, kaçak rakibi Agah’ın bekleyerek koşma seçeneği olmasıyla boş kalacağını düşünüyorum, uzun süredir bu kadar uygun grup bulamamıştı, bitirmesi yarışın en olası sonucudur. Dalicim’in pistten etkilenmeyeceğini düşünüyorum, Suzi’den gelen kısrak sülalesi genel olarak pist, mesafe ayırmıyor. İyi durumuyla Emmi’nin ilk rakibi. Uygun kilosu ve piste yatkın pedigrisiyle Alinazik son sırada. Buyuk Dogu çıkmazsa, sıralamam Büyük Doğu, Dalicim ve Alinazik şeklinde değişecek.

Bol şanslar..

 

Sıralı İkili: 1. Koşu: 2 / 3,4,1      6. Koşu: 4,1     

 

1.Ayak: 2,3

2.Ayak: 3,5,8,2

3.Ayak: 6,4,2,5

4.Ayak: 4

5.Ayak: 1,5,3,7,4

6.Ayak: 5,3,1,7,9,14,12,2



Cengiz Gürbüz