• 1 Ağustos Ankara ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 3 hafta, 5 gün, 22 saat, 25 dakika, 7 saniye önce

Sabrinin Atı'nın çıkmasından sonra bankom Akarnejat oldu.


Yalaz’ın iyi bir kısraktan verdiği Gazınç’ı, güzel işleri ve en iyi startı çekmiş olmasıyla çok önde tutuyorum. Yalaz yavruları Ankara kaba kum Şart-1 yarış için ideal özelliklere sahipler. Üçüncü at yakalamışken, ilk altılıyı da çok büyütmemek adına tek bırakıyorum. Rakipleri zaten belli, imkanı olanlar yazabilir, bende tek olacak.

 

Kaliteli erkek tayların olduğu son iki Maiden yarışında çok iyi koşan Teksayfa ilk altılının en şanslı cazip ismidir, grup çok sert değil, mutlaka kendini gösterecek. Sıralamam şablonda.

 

Sabrinin Atı bu grubu çok kolay geçer. İkincilik için Akarnejat öneriyorum, Koşanağa’nın uzunu iyi değil, imkanlar ölçüsünde Sabrinin Atı – Akarnejat sıralısı denenmelidir.

 

İkinci altılının ilk ayağında kuma yatkın, güzel pedigrili ve iyi galoplu isimler var. Geride kalan bir taya dikkat çekip sıralamayı şablona bırakıyorum. Kumda Turbo’ya oranla mütevazı aygırlardan iyi taylar veren Çela’nın Turbo’dan olma yavrusu Yantar’ın harika bir kaba kum orijini var. Taşkaya binmesine rağmen üçüncü at çıkması da idman performansı hakkında az çok fikir veriyor, yazmadan oynanmamalıdır. Risk almak isteyenler için de bence günün en ideal plase bankosu.

 

Yıldızgüzeli’nin Halenay’a kafayı vermeyecek oluşu yarışı zorlaştırıyor. Halenay gelmeyecekse – ki bu şartlarda bence tek yazılmaz -  bu yarış ters sonuçla bitecektir, sıralamam şablonda.

 

Kısa kumda tam bir makinaya dönüşen Duke Prospero güven veren, izlemesi çok keyifli bir at. Bugün yine boş kalabilir ve en iyi olduğu mesafeye çıkacak, net favorim olmakla birlikte yarış gidişini ve kısalan mesafeyi Has Yağız’ın daha lehine bulduğum için tek bırakmıyorum.

Ayrton’un düzlük başında öne çıkmaya çalışarak koşan yapısı, Özcan’ın ısrarlı binişiyle birleşince Duke Prospero’yu biraz zorlayabilir. İki atın son durumu itibarıyla ben Duke Prospero’nun Ayrton’a her türlü dayanacağını düşünüyorum. Ama mesafenin kısalması ve Ayrton’un muhtemel aşırı ısrarı Has Yağız’ı tehlikeli hale getiriyor. Has Yağız 1200 – 1300’de çok daha sert gelebiliyor, Duke Prospero’nun en ufak sallanmasını değerlendirecektir, iki at yeterli buluyorum.

 

Son yarışında sonuncu atken aylar sonra starttan çıkarak büyük sahtekarlık yapan Kozbeyi  ve aynı yarışı fotoda kaybeden Akınşah’ın rövanşı günün bence risk almaya en uygun yeri. Akınşah 1500 olan o yarışta, boş kalmasına rağmen Kozbeyi’ni kolay bastırıp, mesafenin hafif uzun temponun da biraz yüksek olmasından ötürü sonlarda aşırı durmuştu. Kozbeyi’nin yine iyi çıktığını varsayalım, Akınşah biraz daha kontrollü giderek Kozbeyi’nin tekrar gelmesini engelleyecektir. Beklemecilerin tamamı Akınşah’ın geirisinde. Madiba bütün yarış tepinerek ancak tabelaya asılıyor, iki atın hem yarış karakteri hem performansı adına güncel durum olarak Akınşah lehine baya fark olduğunu düşünüyorum. Ben 1400 kumda Akınşah’ın yanına Madiba yazmam. Sonuç olarak Ankara ikinci altılısında bankom Akınşah.

 

Sedatbey boş kalabildiği her yarış kendi sınıfındaki atlara direniyor. Düzelen ve kısa kum kalitesi olarak grubun bir tık önünde olan Yoldaş, Sedatbey’i geçebilir. Mesafesine ve en iyi olduğu Ankara kumuna dönen Kızıltuğ, yeterli kalitesi ve rakiplerine oranla daha kolay bir at olmasıyla yarışın sigortası, geniş tutanlar yazabilir.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 3

2.Ayak: 6,1,3,2,5

3.Ayak: 3

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 7,,5,3,2,8

2.Ayak: 1,8,3,2,4,5,6,9

3.Ayak: 1,2,5,7,3,6

4.Ayak: 2,5

5.Ayak: 1

6.Ayak: 5,7,,3

 

Cengiz Gürbüz