• 1 Aralık İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 hafta, 3 gün, 22 saat, 55 dakika, 21 saniye önce

Hakanhan’ın torunu Yiğit Masalı bu rakiplerinden çok tecrübesiz olmasına rağmen hem Maiden kazanırken hem son yarışında erkeklerin arasında yaptığı altıncılıkla kumaşını gösterdi. Bu gruba yetecek potansiyeli fazlasıyla var, çok iyi yer tutamadığı için 1200’de yetiştiremeyebilir korkusuyla tek önermiyorum ama kesinlikle şansı çok yüksek. Cazip banko denemeyi sevenler için ideal bir at.

Kilosuna rağmen çok uygun gruba çıkan Sabırlıhanım da mutlaka yazılmalı. Liderbatur, Şanslıgül, özellikle mesafenin 1200’e kadar düşmesiyle şansı artan İyinesil ve aradan güzel işlerle dönen Güntay’ın kızı Son Hatıran sıralaması yarışın kapalısı için yazılmalı.

 

Son yarışında doğal olarak favori çıkan ve bu grubu çok kolay geçen Ciminli yine çok şanslıdır. Aradan döndüğü yarışta Ciminli’ye çok ezilse de yarış gören Gürsoy’u elemek içime sinmedi, onu da yazıp burayı iki atla geçelim.

 

Uygun gruba çıkan ve son yarışında çok diri görünen Akasya’yı ilk at tutmakla beraber kötü koşarsa bu yarışın çok karışacağını düşünüyorum. Hem ters koşabilecek atlar var hem de yarışın diğer favorileri güven veren isimler değil. Çoğunluğu kuma yatkın olmayan rakiplerle koşacak. Bezmi Alem sınır mesafesinde olmasına rağmen mutlaka yazılmalı. Yeterli performansıyla Kızıl Güneş ve Borneo ikilisi, aradan yeterli işlerle dönen ve çok uygun gruba çıkan Dıstant Lıght ve 600/36 işler yapabilen Dehere’in sorunlu ama bu grup için potansiyelli kızı Charmant sıralaması daha sonra tuttuğum atlar.

 

Banko Lady Hatun olacak. Lady Hatun, Cintay, Defne Kızım gibi kaba kumda çok iyi dişi taylar vermiş Cini’nin torunu. Lady Hatun da eşgal olarak ablalarına çok benzeyen, Gözalan’ın arkasında yaptığı ikincilikle de az çok potansiyelini hissettiren bir tay. Son çim yarışı görmezden gelinmeli, ya sorun yaşadı ya ağır sahayı sevmedi, gücünü yansıtan bir koşu değil. Bugün çoğunluğu erkek olsa da son derece vasat taylarla koşacak.  En büyük tereddütüm biraz teşvik isteyen yapıda olduğu için aprantinin etkisiz kalabilecek olması, bu kadar acemi bir apranti için Lady Hatun çok kolay bir tay değil ama mesafenin 1600’e uzamasıyla bunun çok sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Yüzde 9 la yakalamışken Lady Hatun riski alınmaya değer.

 

Beşinci ayak bana göre zor bir yarış, tam anlamıyla içe sinen, risk alabileceğim at yok. Ne gidişat ne potansiyel anlamında hiçbir olasılık güven vermiyor. Yücelir biraz önde görünse de hem zaman zaman eksik koşabilmesi hem gruba karşı bariz bir üstünlüğünün olmamasıyla risk almak tehlikelidir.

Eyvah Uzun Mehmet bu mesafeyi yakın bekleyerek hep iyi koşuyor, yarışın hem istikrarlı hem de gücüyeter atlarından bir tanesi, mutlaka yazılmalı. Daha sonra kilosuna rağmen uygun gruba çıkan Garanti’den ve son yarış startta kalan Sıraca’dan da iyi yarışlar gelebilir. Kısa mesafeye rağmen Aynatınaz da yazarak geçiyorum.

 

Vıctory Gallop/Pivatol çaprazı Longway’i alternatif banko olarak önerebilirim. Longway her yarışında biraz daha gelişiyor ve kumaş olarak bu grubun üzerinde bir at. Son koşusunda kumu da hiç yadırgamayacağını, hatta daha etkili olabileceğini gösterdi.  Dışarıları dolaşmasına rağmen düzlüğe dolu kantarma çıkıp uzun sprint yapabilmesiyle sezonun geri kalanında ve özellikle uzun mesafede iyi yerlere gelebilir. Bugün start yeri çok hoşuma gitmedi ama çıktıktan sonra tempo yapıp hemen yerini bulabiliyor, çok kötü yerlere kalmayacağını düşünüyorum.

Yeri olanlar için biraz uzun mesafeye rağmen çok iyi yer tutan ve devam edebilen Death Racer başta olmak üzere Daısy Of Thunder ve gelişen tecrübesiyle Sarıoğlu üçlüsü de yazılabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 12/7,6,10,1,9

2.Ayak: 3,4

3.Ayak: 1,3,2,4,7,10

4.Ayak: 9

5.Ayak: 4,8,1,3,5

6.Ayak: 3/4,7,9