• 1 Aralık Kocaeli ( Çıkan At )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 3 hafta, 6 gün, 21 saat, 14 dakika, 56 saniye önce

El Mirador yerine Osmaniye Çocuğu yazdım.


Önemli, Eagle Fly Free, Navigation üçlüsüyle ilk ayağın çok süratli başlayacağı şüphesiz. My Freedom da bir şekilde bu tempoyu kaçırmamak isteyecek ama bu atların yanında ancak yakın bekleme yapabilir.  Önemli’nin boş kalarak My Freedom’u geçtiği yarış ile bu koşu arasında fark olacağını düşünüyorum. My Freedom’da o gün ekstra bir isteksizlik vardı, İstanbul’dan bildiğimiz üzere yakın bekleme yapabiliyor Bugün farklı olacaktır ama bence dış start çekmeleri yanlış bir seçim olmuş, bariyeri bulabilmek My Freedom adına bugün önemliydi. Yine de ilk şans My Freedom’un.

Harput Rüzgarı eksik işlerle girdiği kaba kum yarışında bekleneni veremedi. Bugün daha iyisini yapabileceğini düşünüyorum. Mehmet Kaya Halis’e göre daha iyi yer tutmak için elinden geleni yapacaktır, yarışın sürati de malum, mutlaka yazılmalı.

İlk yarışında beklediğim kadar koşmasa da Kaynarca fena bir tay değil. Kumda gidebilirse bu grupta iş yapacaktır.

 

Livacan – Özgenhan ikilisini doğru tartabilirsek üçüncü ayaktan tek çıkarabiliriz. Kumda her zaman kalburüstü atlar veren Latifegül yavrusu Livacan eşgal olarak da pedigrisini yansıtan bir görünüme sahip. Zamanla bu grubun en iyi atı olacaktır. Ama bugünkü yarış özelinde Özgenhan’ın bir adım gerisinde olduğunu düşünüyorum. Mesafenin 1500 olması, yarış tecrübesi, Özgünhan faktörü, yarış içinde kolay gidip düzlüğe dolu gelebilmesi Özgenhan’ın avantajları.

Livacan ağır start çıkışı yapıp öne gelmeyi hedeflediği için yarışın süratli ismi Behram Şah’ın temposuna uymak zorunda kalacak. Düzlüğe rakibi Özgenhan’a direnecek sermayeyle gelemeyeceğini düşünüyorum.

Özgenhan’a, idareli binmeyi başarabilen nadir jokeylerden Müslüm Baydan binecek, pistle ilgili sorun yaşamaması halinde kazanacağını düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,5,8

2.Ayak: 5,6,4,11,3

3.Ayak: 6

4.Ayak: 6,3,1,2,4,5

5.Ayak: 1,2,4,7,8

6.Ayak: 5,2,6,,11


Cengiz Gürbüz