• 1 Aralık Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 hafta, 4 gün, 4 saat, 16 dakika, 41 saniye önce

Urfa’da çok zor bir program var. Nereyi kısarsanız kısın risk çok fazla, o yüzden sadece imkanı olanların oynamasını tavsiye ederim.

 

Çakırali bankosuyla Urfa’ya başlıyorum. Çakırali iyi bir annenin tayı, Işkınat’ın tam kardeşi,  babası Araslı da benim beğendiğim aygırlardan. Ankara kum performansı ve son çim yarışı bu grup için gayet yeterli, yarış içi temposu çok hızlı değil ama hem grubun uygunluğu hem mesafenin 1400’e çıkmasıyla çok sorun yaşamayacağını düşünüyorum. 600/42 işi de Urfa kumunu yadırgamayacağını gösteriyor, bu kadar uygun grupta yüzde 4 yakalamışken risk edilebilir. ( Agf 5, Ganyan 5:35 )

 

İkinci ayak çok zayıf tayların koştuğu bir mücadele, öne kimin çıkacağı ve ne kadar boş kalacağı yarışın kilit noktası. Poldi ve Demiryürek yarışın sert kaçan atları, Nanis de son yarışında öne geldi ama bugün yakın beklemeyi tercih edecektir. Demiryürek önceki iki yarışında startta kaldı, bugün startta kalmazsa Poldi’den numarayı alabileceğini düşünüyorum. Poldi ne kadar ısrar eder orasını bilemiyorum, her şeye rağmen Demiryürek grubun çok uygun olmasıyla, biraz ters mesafeye rağmen yazılmalıdır. Demiryürek yine startta kalırsa Poldi yarışın ağır favorisi hatta günün de en sağlam bankosu olur ama işte maalesef bunu bilemiyoruz. Nanis’in son yarışı bu grup için yeterli görünüyor, bugün nemli pistte yakın bekleyerek çok etkili olabilir. Grubun en iyi isimleri bu üçlü, onların da nasıl koşacakları yarış gidişatındaki ufak detaylara bağlı olduğu için gözüm kapalı yeterlidir diyemiyorum.

Lady Çikolata, Alehsan, First İs First, Flower ve Sevimteyze üçlüsü de yeri olanlar tarafından yazılmalıdır.

 

Favorim  İnanlı Oğlu olacak. Doğu’da ilk kez nispeten rahat kalabileceği bir yarış yakalamış. Daha önce Didimoğlu ile çok sert tempo yapıyorlardı ve buna rağmen yarışları gayet iyi, bir Kısa Vade ikinciliği yaptı. Bugün erken yürüten ve viraj temposu yüksek olan Guti olmasa İnanlı Oğlu’nu tereddütsüz banko yazacaktım ama Guti’nin olması işleri değiştiriyor. Guti, İnanlı Oğlu’nu bastırıp yarışı da kazanabilir, ilk rakip olarak onu yazalım. Eski akışkanlığında olmasa da yarışın muhtemel sürati düşünülence Akoğuz’u  ve starttan çıkarsa diyerek Oğulsefa’yı da sigorta olarak yazıyorum.

Bol şanslar..

 

Not: İlk ayağın olmaması ihtimaline karşı beşliyi nasıl kuralım diye sorarsanız eğer, ikinci ayağı Nanis ve Poldi şeklinde bırakıp teksiz bir oyun denemenizi önerebilirim.

 

1.Ayak: 3

2.Ayak: 1,7,9/5,8,9,11,12

3.Ayak: 5,7,1,3,4,6

4.Ayak: 3,2,1,5

5.Ayak: 8,4,5,6,1,3

6.Ayak: 5,7,8


Cengiz Gürbüz