• 1 Ekim Adana

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 6 ay, 3 hafta, 3 gün, 19 saat, 48 dakika, 18 saniye önce

Adana’da teksiz bir kurgu tercih ettim, tam anlamıyla içime sinen bir at çıkmadı maalesef.

 

İlk ayak Red Angel , Mister Ticker, Badarbunga üçlüsüyle geçiyorum.

Yarış gidişinden ve şanslı atlardan biraz bahsetmek gerekirse; Badarbunga envai çeşit sorunla koşulmaya çalışılan bir at. Özellikle son dönemde gerçek gücünü göstermiyor ve istikrarı da bozuldu. Ama bu grupta ve ideal mesafesinde, aradan sonraki yarışı da iyiyken bence yazılmalıdır.

Mıster Ticker yarışın en ilginç ismi. Dış startı çekemeyen Kozbeyi bildiğimiz şkilde takılarak çıkarsa Mister Tıcker çok kolay şekilde boş kalabilir. Kanama sorununa rağmen atın kalitesi ve Ankara performansı boş kalan Mister Ticker’ı bu grupta çok şanslı hale getirecektir.

Red Angel mesafe ayırmaksızın etkili koşuyor. Grubun üstünde formu ve kalitesiyle yarışın en şanslı ismi.

Öztürkmen, Mıster Rain, Excellence, The Mentlist gibi atları ara vermiş olmaları ve Red Angel’a güvenerek eledim.

Sonuç olarak riskli ama Kozbeyi’nin start problemi dolayısıyla diğer yarışlara göre eleme yapmaya daha uygun bir koşu olduğunu düşünüyorum.

 

İkinci ayak sıralamam İnsomnia ve Sitamun . İnsomnia öndeki Canpetek – Antonella, Felarof mücadelesine doğru şekilde takip edebilirse, belli noktadan sonra liderliği alıp direncini ortaya koyabilir. Grubun en performanslı ve kaliteli ismlerinden bir tanesi, program içinde bir tek yazılacaksa benim öncelikli önerim İnsomnia.

 Sitamun kısa mesafe, sürat yarışlarına çok iyi son veriyor. Yarışın erken süratlenme ihtimali çok yüksek ve bu noktada Sitamun’u yazmazsak ciddi risk almış olacağız.

İmkanlar ölçüsünde iki at birlikte düşünülmeli, ekonomik oyunlar İnsomnia ile risk alabilir.

 

Ateşbibi, Harras, Unzen üçlüsü dördüncü ayak sıralamam. Ateşbibi’nin yeteneği malum, bu taylardan daha kaliteli bir sprint özelliğine sahip, kazanmaya çok yakın görünüyor.Harras yavaş yavaş oturmaya başlayıp gelecek vaat eden bir Kaizbert tayı. Sadettin’in dolu kantarma binişiyle, Oğlum Recep’den numarayı da alabilirse çok şanslı olacak. Yine yarışın diğer yetenekli Kaizvert tayı Unzen de imkanlar ölçüsünde yazılmalı.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,3,1

2.Ayak: 2,,12

3.Ayak: 2,9,7,6

4.Ayak: 2,5,9

5.Ayak: 4,1,9,10,5,11

6.Ayak: 5,10,6,16,1,2,7,8,13


Cengiz Gürbüz