• 1 Haziran Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 3 hafta, 2 gün, 22 saat, 23 dakika, 1 saniye önce

Boş koşulara Ulakçı ve Seyyahkızı tek tutuyorum.

 

Özdamar’ın en iyi yarış yaptığı yer Ankara çimi. Taylığından beri hep bir potansiyel taşıdığını hissettirse de, biraz da fazla kum koşmasından dolayı bir türlü istikrar sağlayamadı. Benim sürekli önde önerdiğim ama beklediğimi çok az yarışta bulabildiğim bir at Özdamar. Ama geçen seneki yarışlarını yaparsa bu grupta kesinlikle çok şanslıdır. Yarışın 2200 gibi ciddi şekilde uzun bir mesafe olması da Özdamar’ı biraz daha şanslı hale getirmiş. Vicdansız, Olgunbaba ve Eniskerem ile yarışın sorunsuz kapanacağını düşünüyorum ama gönlüm ve mantığım Özdamar’dan yana.

 

Heyamola tabi ki bu grubun net favorisi. İrem Su’nun son yarışını Heyamola’yı geçecek seviyede bulmuyorum ama gelişebilir görüntüsü var, Heyamola zorlanacaksa ancak İrem Su’ya karşı zorlanabilir.

 

Armondo çok iyi bir tay, sadece bu grup değil henüz Ankara’da koşan hiçbir tay bence Armondo’yu geçemez, bankom.

 

Kupa Ası’nın Ankara’da geri geldiği yarış ölçü değil, viraja doğru çok yığılmanın olduğu, ön gruba kolay sokulamadığı yarışlarda etkili olamıyor. Bugün sıfır kaçaklı yarışta bomboş kalacak, özellikle dişi yarışlarını bu şartlarda kolay kolay kaybetmiyor. İkinci tek yazacaksanız benim önerim kesinlikle Kupa Ası.

İ Saw The Sun biraz uzun mesafeye rağmen bu grupta şanslıdır. Mesafesine dönen Ocean Seraph ve Adalılardan çıkıp el değiştiren her at gibi çok iyi duruma gelen, hafif uzun mesafeye rağmen Guılty Pleasure diğer tercihlerim.

Bol şanslar..

Not: Tay yarışları gerçekten zor, mesafenin kısalığı, denk pedigri ve galopların olması işi zorlaştırmış. İki ağır favori olsa da zarar ettirmeyecek bir program olduğunu düşünüyorum.

 

1.Ayak: 4,9,6,10,11,12,13,5,7,2

2.Ayak: 2,9,5,12

3.Ayak: 2,8

4.Ayak: 1

5.Ayak: 6,,5,3,2

6.Ayak: 6,2,4,7,9,10,14,1

 
Cengiz Gürbüz