• 1 Haziran İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 3 hafta, 6 gün, 8 saat, 38 dakika, 2 saniye önce

My Freedom / Mehmet Kaya ikilisinin tercihi yarışın sonucunu doğrudan etkileyecek. My Freedom’un iki gidip Harunhan’ı uzun süre boş bırakması durumunda Harınhan bu gruba direnir. Aksi halde beklemecilerin de çok şanslı olduğu bir yarış. My Freedom’un çim temposuna, Mehmet Kaya’nın tercihine güvenemediğim için yarışı iki ihtimalli hesapladım.

Temponun yavaşlığı ve Kocakaya’nın aşırı güveni neticesinde Pendragon son yarışında üçüncü kaldı. Kısa sprintli bir at olabilir ama bu kadar da geç yürümek akıllıca değil. My Freedom’un erken yürümesi durumunda Pendragon grubun uygunluğunun yanda tempo avantajı da yakalayacak, favorim.

Brave Azur Bursa’da gösterdiği çim gücüyle bu grupta da iş yapacaktır. Over A Sshıllıng’i çok kolay ayırması Pendragon’a denk yarış yapabileceğinin işareti.

 

Bankotercihim İlteber oldu.

İlteber'in annesi Nalanım, Nazıma 39 gibi çok güçlü bir anneye sahip. 39 Nazıma’nın annelik yapan kızı olmadığı için Nalanım’ın performansı hakkında net bir ipucuna sahip değiliz. Ama arap orijin değerlendirmesinde en güvenilir şeyin anneden kıza geçiş olduğunu, bu doğrultuda Nalanım’ın da kazanan yavrular vereceğini düşünüyorum. Baba Ayabakan’ın tayın fiziğinde ve aksiyon yapısında etkisi olmadığı için referans noktası olarak 39 Nazıma’yı alabilirz. Ayrıca Nazıma 39; Horasanlı ve Başkaynak gibi iki tane kır renkli, elit kumcu veren Nazıma 32’nin öz kardeşi. Bu anlamda tayın kır oluşu da anneci olduğuna referans kabul edilebilir.

İlk yarış acemiliğini attıktan sonraki ikinci yarışı güzeldi. Biraz daha gelişim gösterdiğini varsayarak, start problemli Biçeroğlu hariç iddialı bir tayın olmadığı bu grubu geçeceğini düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,7,5,,4,8

2.Ayak: 4,8,5,6,3,2

3.Ayak: 2,5,3

4.Ayak: 2,4,9,5,7,3

5.Ayak: 5

6.Ayak: 2,5,4,,1


Cengiz Gürbüz