• 1 Kasım İstanbul ( Guncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 ay, 3 hafta, 6 gün, 23 saat, 25 dakika, 44 saniye önce

Sablondan Golden Tower'i cikarip son ayaga Mufettis ekledim.


l Hamame
’nin yarış karakterini biraz arızalı bulduğum için bu kadar favoriyken güvenmek istemiyorum. 1500 yarışında kolay gidip yarış sıkışınca bekleneni veremeyen bir tay olabileceği hissine kapılmıştım. Kapalı kutu taylara yönelmekte fayda var.

Son yarışını aldatıcı bulduğum Nesroş gücünü koşarsa şanslı olabilir. Kuzen’in kardeşi Sarıözge dereceli işleriyle hazır görünüyor, denenebilir. Beğendiğim aygırlardan Karakemal’in Meşale kızı Tatişko’dan verdiği Şevkat ilk yarışında geldiği yer itibarıyla kötü görünse de çime çıkması ve gelişen tecrübesiyle yarışın içinde olabilir. Dört at yazıp bırakıyorum, eli ayağı tutmayan bir sürü tay var, El Hamame’nin yanında onlara gerek yok.

 

Netice itibarıyla pek içime sinmeyen bir tek olsa da yarışa objektif bakıldığında Jettay rakipsizdir. En basitinden Irısh Country’nin ikinci at olduğu yerde Jettay’ı yıkmaya gerek yok. Dış startı çekebilmesiyle doldurmak zorunda kalsa bile çok sıkışmadan öne geleceğini düşünüyorum, bu şartlarda geçilmesi sürpriz.

 

Hard Gold’un kilo sıkıntısını kim değerlendirebilir onu bulmaya çalışalım. Yağmurun Fısıltısı’nın bu mesafede toplayıp gelebileceğine pek inanmadığım için tutmuyorum. Whisper, Diamınd Dash’in beklemeye dönmesiyle boş kalabilir görünüyor, sezon başında Hard Gold’a son yüze kadar direndiği bir yarış vardı, benzerini koşabilir. Gününde olduğu zaman çok koşabilen Sierra Maestra son tercihim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,1,3,4,,8,10

2.Ayak: 4,7,9,11

3.Ayak: 3

4.Ayak: 3,6,2,5,1

5.Ayak: 1,6,4

6.Ayak: 4,5,12,2,3,8


Cengiz Gürbüz