• 1 Kasım Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 2 hafta, 3 gün, 21 saat, 3 dakika, 12 saniye önce

1500’e çıkan mesafede güven veren bir tay yok. Yarışın performans anlamında bir numaralı isimleri Yenilmez ve Ad Hoc ikilisinin uzayan mesafede eksileceğini düşünüyorum. Ad Hoc boş kalsa çok şanslı olacaktı ama Balyeci Salih ile uğraşmak zorunda kalacak, mesafeye ek olarak erken de yürütürse kaybedebilir. Yenilmez’e de yeterli performansına rağmen tamamen kısa mesafe odaklı pedigrisinden dolayı güvenemedim.

Burgundy Blue ve Çeko Dayı ikilisini de yazarak ilk ayağı mümkün olduğunca sağlama almaya çalıştım. Çekol Dayı’nın Kocaeli performansı çok kötü olsa da kuma ve mesafeye yatkın yapısıyla bir şans daha verilmeli.

 

Altın Adım, Penguen ve Bengun form durumu ve sınıf olarak rakiplerinin bir adım önündeler. Kilo avantajıyla Sherman Oaks, son yarışı iyi olan Külünk Sultan ve hafif uzun mesafeye rağmen Komshu üçlüsünü de yazıp bırakıyorum.

 

Bir öyle bir böyle koşan Gülfem’e çok şanslı olmasına rağmen güvenemiyorum. Sıralamam şablonda.

 

Kalimdor’un kardeşi All Acounted For genel olarak beklentilerin çok altında kaldı, Kocaeli’ye kadar düşmesi ve hala kazanamaması bu pedigri için ciddi bir hayal kırıklığı.

Gördüğü iki yarışla toparlandı ve en azından bu grubu geçecek seviyeye geldiğini düşünüyorum, bankom.

 

Ünalamca ve Torosdağı ikilisiyle günün ikinci riskini burada almayı uygun buldum. Babaeski ve Zilli kaçmaya çalışacaklar, Babaeski starttan çok çabuk çıkamadığı için Zilli’nin öne geleceğini düşünüyorum. İkisinin de işi bugün kolay değil. Babaeski öne çıkmadan bu sert rakipler karşısında zorlanacak, Zilli çekindiğim bir at ama hem Babaeski’nin erken yürütmesi hem son koşusunun çok kötü olmasıyla onu da eliyorum.

Ünalamca ve Toros Dağı grubun kariyer ve güç anlamında en parlak erkek atları. Ünalamca çok kaba kum koşmamasına rağmen pedigri olarak kesinlikle yadırgamayacağını düşünebiliriz, hele ki Kocaeli kumunda hiç eksilmeyeceğini düşünüyorum. Uygun grupta çok şanslıdır.

Toros Dağı Ankara kumunda Parpali ve Kadhan gibi atları geçmeyi başardı ki grubun kaba kum odaklı en kıymetli performansı o yarış. ( Zilli’nin de iyi yarışları var ama onunla ilgili görüşlerimi başta belirttim ). Yakın beklemeyi yapan Kaizbert tayı Toros Dağı’nın çok iyi koşacağını düşünüyorum, mutlaka yazılmalı.

Yarışın ağır favorisi Alderamin’i kumu çok sevmemesinden ve son yarışındaki görüntüsünden dolayı eledim. Burukmert’ten de Ünalamca-Toros Dağı ikilisinin önde olduğunu düşünüyorum.

 

Programa genel olarak baktığımda ilk iki ayak içime sinmedi ama All Acounted For ve Ünalamca-Toros Dağı ikilisine güveniyorum.  En çok da ikinci ayaktan çekiniyorum.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,5,2,3

2.Ayak: 4,7,9,11,3,2

3.Ayak: 2,3,5,1,4

4.Ayak: 4

5.Ayak: 1,6

6.Ayak: 6,4,3,11,9,7