• 1 Mart Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 9 saat, 27 dakika, 24 saniye önce

Mesafe faktörüyle Zülfo Kirve çok önde.

 

Lady Beatrice’in 1200’e çok yatkın pedigrisi var. Fevronyabay, Pamir, Silk gibi ayağına çok çabuk kısa mesafe atlarının kardeşi. Bursa yarışında kaba kumu sentetikten daha iyi koşacağını gösterdi. Bugün eğer dişi yarışı olsa tek yazacaktım ama grup biraz sert gibi görünüyor, yine de kesinlikle yazılmalıdır. Günün ganyanı için de üç beş oynanabilir.

Batı Garaja’nın tayı Batı Rüzgarı’nın kaba kum pedigrisi grubun çok üzerinde. Batı Garajı’nın tayları uzuna daha yatkın ve hantal yapıdalar, o yüzden biraz mesafe konusunda tereddütlerim var ama 1000/02 işleriyle kesin yazılmalıdır. Kıng Kubaz’ın kısayı daha iyi koşacağını düşünüyorum, gelişen tecrübesiyle şanslıdır. Green Hope’u da mutlaka yazalım. 1200’de çok tutmasam da, ilk ayaktan yatmamak adına Bay Jack ve zayıf potansiyeline rağmen mesafesine çıkan My First Son da ekliyorum.

 

Adana’da Turap Bursa’da Madrabaz hep boş kalabileceği yarışları yakalıyorlar. Madrabaz’ın bugün Zilli’den başka öne gelen rakibi yok. Zilli’ye göre makine çıkışı daha iyi ve dışından çıkması da büyük avantaj. Yine sorunsuz öne gelerek direnmesi günün en normal sonucudur. Peksoyunoğlu falan boş kalan Madrabaz’ın rakibi değil.

 

Alangu annesi Ninoş’tan gelen potansiyelini ancak yedi yaşında göstermeye başladı. Bu sezon Bursa uzun mesafe kum yarışlarının hepsi bu grubun üzerinde, Ak Katmer’e falan tuta tuta hakim oluyor ve güven veren bir stili var. Çok uygun grupta yine kazanmasını bekliyorum.

 

Oğlum Ozan bugün kaçaksız yarışta çok iyi yer tutacaktır ve  Matalon’u zorlayabilir. Edgardo’yu da yazalım yeterlidir.

 

Autumn Pearl’ın bu sezon Bursa kumunda çok zayıf yarışlar koştu. Boş kalsa da zayıf gruplara dayanamıyor ki Ankara’da Roksana, Mıss Melody gibi atlara dayanabiliyordu. O yüzden ilk şansı, mesafesine çıkan Warrior Lady’e veriyorum. Yakın bekleyip kısa sprint yapan stiliyle grubunu bulduğunda her zaman kazanmaya çok yakın bir at. Raziye Ana bu grupta her zaman yazılır, Ayza mesafesine dönüyor, şanslıdır. Meliora yarış görmüş haliyle ilk defa kendi grubunda koşacak, günün en şanslı cazip atlarından. Mürüvvet’i de yazalım, altı at yeterlidir.

 

Arjantin tecrübesi ve 1200 yeteneğiyle öne çıkıyor ama çok da potansiyelli bir tay değil. Here İn Blue, Ömer Cooper, Kıng Power yarışın gelişime açık tayları, Check Or Raise’i de yazalım yeterlidir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10,1,4,9,,2,5

2.Ayak: 2

3.Ayak: 3

4.Ayak: 1,4,2

5.Ayak: 3,1,2,4,8,9

6.Ayak: 8,3,4,5,2


Cengiz Gürbüz