• 1 Mart İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 2 hafta, 4 gün, 12 saat, 40 dakika, 9 saniye önce
Güngör Ağa, Büyükdüşün ve viraj sonuna doğru etkili yürüyebilen Oğlum Kayra üçlüsüyle süratli bir yarış izleyeceğiz. Büyükdüşün 1400 sonlarında bildiğiniz gibi zorlanıyor, bitirebileceğini sanmıyorum. Kazanmak için kaçan atın yanında oyalanmadan çabuk hakim olup avans yapması gereken Oğlum Kayra için normal şartlarda Büyükdüşün gibi kesmeyen bir atın olması dezavantaj.Bu noktada Güngör Ağa'nın belirleyeceği taktik önemli, gözü karartıp Büyükdüşün'ün üstüne yürürse yarış Oğlum Kayra'nın istediği şekle dönebilir.
 
Sonuç olarak iki ihtimalli bir yarış gidişi var ve iki atla kapatabileceğimi hissettiğim için riske girmeyip Oğlum Kayra'yı da yazacağım. 
 
Yarışın net favorisi elbette Alptuğhan. İdeal mesafesinde, grubun ve temponun tam istediği gibi olduğu bu yarışı kazanması lazım, sigortamız Oğlum Kayra olsun
 
 
 
Gruptan farklı mesafe yeteneğiyle Kıng Of Daimonds'un favoriliği gayet doğal. Çıkış yapabilecek bir iki tayı da yazıp cazipleştirmeye çalışacağım. Habinar torunu Joe Dalton mesafe problemini tecrübesi ve grubun uygunluğuyla tolere edebilir. İlk yarışında start problemi yaşayan Balcevat uzuna daha yatkın görünüyor, güzel işleriyle şans verelim. Moonstone özellikle kaba kum için gelişime açık bir tay, son sırada Teknekaya.
 
 
 
Erkmen'in kaba kumda çimdeki kadar sürat yapamaması Nilda'nın biraz eksik koşmasıyla birleşirse günün en cazip sonucu üçüncü ayaktan çıkabilir. Nilda bu sezon İzmir'de güven veriyor ama 1200'de yarış sonucu küçük detaylarla değişebildiği için güvenmek istemiyorum. Sıralamam şablonda.
 
 
 
Dış start çekemeyen ve hafif tereddüt ederek çıkan Resurraction'ın 1600'de öne kolay düşememe ihtimali var ve erken öne gelemezse benim açımdan çok güvenilir bir banko değil. İki yarış gören, diğerlerine göre eli yüzü düzgü bir orijin ve stile sahip Tınasoğlu ile bir deneme yapılabilir.
 
 
 
Çabukluk problemi olan Petit Blue'ya son koşusunda 1400 çok kısa geldi, bugün grup ve mesafe daha uygun, etkili olacağına eminim. Çakaçak bu grupta her zaman yazılmalı. Kıng Yavuz iki yarıştır Ceferağa'nın yanına kadar gelip hakim olamayınca yarışı erken bıraktı. Bugün Caferağa gibi süratli ve devam edebilen bir kaçak yok ve bence daha etkili olacak. Sahip değiştirdikten sonraki ilk yarışında çıkış yapabileceğini hisettiren Red Sun son tercihim.
 
Bol şanslar...
 
 
1.Ayak: 1,7
 
2.Ayak: 3,2,1,5,7
 
3.Ayak: 3,6,1,2,4,5,7
 
4.Ayak: 2,3,8
 
5.Ayak: 7,3
 
6.Ayak: 9,3,8,10


Cengiz Gürbüz