• 1 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 11 ay, 2 hafta, 4 gün, 21 saat, 54 dakika, 9 saniye önce

Power Love ne kadar ara verirse versin iki yarış gördüğünde en iyi durumuna gelebilen, kısa mesafede çok kabiliyetli bir at. Son koşusu bunların üstü kabul edebileceğimiz atlarlaydı, son yüze kadar bildiğimiz şekilde elde geldi ve yarışa hakimdi. 1500’ün biraz uzun gelmesi, başta bahsettiğimiz şekilde çabuk hazırlanabilmesine rağmen bir tık nefes eksiği gibi sebeplerle o noktadan öteye gidemedi. Geçen sezon seri yapan Power Love’ı bugün sahada göreceğimizi düşünüyorum. Bu gruptan çok daha özel sprint kabiliyetiyle kazanması normal sonuçtur, günün en net favorisi olduğunu düşünüyorum. Bankom.

 

Dördüncü ayak risk aldığım ikinci yarış oldu. Babaarif İzmir sezonunun ilk üç yarışından sonra saçma sapan bir ata dönüştü. Canı ne isterse onu yapıyor, eskiden tereddütlü çıksa bile jokeye uyumlu şekilde öne yürürdü, şimdi bunu yapmıyor. Düzlüğü beklediğinde de sprint yapabilir bir hali yok. Yarış karakterine güvenip uzunu iyi koşar dedik, uzunda düzlüğü bulamadı. Sonra 1200’de en geriden sprint yaptı. Yani tuhaf bir yapısı var, yarışa ağırlığını koyacak hali kalmamış, dağınık şekilde kafasına göre takılıyor. Bu tip zor, baştan sonra konsantre  ve sakin koşulması gereken yarışlarda ben düzelene kadar Babaarif oynamaktan vazgeçtim. Yarışa dönecek olursak,

Kazdağı kapalı gözlük ilavesinden sonra farklılaştı. Yarışı bırakmıyor, temposu da eskisinden daha dinamik. Babaarif’in öne gitmeyi yine reddetmesi durumunda Kazdağı temposunu çok kolay şekilde kabul ettirecektir. Bu şekilde gelişirse geçilmesi çok zor. Diyelim Babaarif çok ısrar etti ve numarayı aldı, son yarışında gördüğümüz şekilde iki giderek de şansı var. Cankurtbey, Kazdağı’nın istediği yarışı koşamaması durumunda beklemeciler içinde en iyi yer tutan isim. Teşvikle beraber sprint hızını da en çabuk şekilde maksimum noktaya taşıyabiliyor.Bu şekilde, son iki yüze varılmadan, sadece bu özelliğiyle Reisoğlu’ndan iki, üç boy çalacaktır. Bunun da rakibinin önünde kalması için yeterli olduğunu düşünüyorum. Reisoğlu geçen seneden farklı şekilde bir türlü ön tarafa gelmiyor. 1600 hangisinin daha çok mesafesi derseniz yanıtım Cankurtbey.

Sonuç olarak iki atla risk aldığım bir yarış oldu.

 

Long Runner’da ufak tefek sıkıntılar olduğu söyleniyor. İdman programına bakıldığında Mart sonu çalışmaya başlamış ki bu da dönen dedikodularla örtüşen bir şey. Güç olarak bu atlara hiç geçilmez ama aradan geçen altı ay sonucu, sorunlu olduğu konuşulan bir atın nasıl döneceğine emin olmak da kolay değil. Hele bu denli favoriyken. Power Love, Long Runner ikilisiyle zaten para alamayız. Ben yıkmayı tercih ediyorum.

King Of Tatvan bence öyle bahsedildiği şekilde uzun mesafe atı değil. Maksimum koşacağı etkili mesafe 1600. Gördüğü yarış güzeldi, Halis olabildiğince ekonomilk binecektir, Lon Runner teklerse bu atların yanında net favori. Berthold’un öne düşebileceği bir yarış görünüyor. Erdemirci son koşusunu kaçarak kazandı ama atın net mesafe limiti var, Akın bence bugün en iyi ihtimal üç gidecektir. Makul tempoyla kaçabilirse çimi sıfır görünen, aslında net çimci pedigrili Berthold’dan günün bombası gelebilir. Karizması iyice çizilen Magnus mesafesine dönmesiyle farklı bir yarış koşabilir, en iyi koşusunun 1700 Tendürek olduğunu unutmayalım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,4,1,7,,3,6

2.Ayak: 8

3.Ayak: 4,5,6,2,7

4.Ayak: 2,4

5.Ayak: 7,6,1,8

6.Ayak: 2,3,7,1,11,4,8,5

 
Cengiz Gürbüz