• 1 Nisan İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 3 hafta, 6 gün, 15 saat, 56 dakika, 12 saniye önce

Altın Akar’ın Kısa Vade sınıfı pedigrisi yanında yarış karakteri de var. Yaz sezonunda sınıf yarışlarda iddialı olacağını düşünüyorum. Uygunlaşan grupta kazanmaya çok yakındır.

Mavi Sema’nın oğlu Blue Kıng geçen sezonun sonunda kıpırdamaya başlamıştı. İdman görünümünü çok beğendim, bütün Mavi Sema yavruları gibi yaş aldıkça daha iyi olması beklenebilir. Kıng Of Rock’ın bu sezonki kısa sentetik yarışları geçen seneye göre daha iyi, onu da yazıp ilk ayağı kapatalım.

 

Hasafet artık bahanesiz olduğu bir yarışa çıkıyor. Kısada yetiştiremedi, uzunda nispeten sert rakiplerle koştu. Bugün sınırlı gücü olan Kara Sülo ve henüz beklenen seviyede olmayan Torun Rüzgar karşısında kazanmalıdır. Bankom.

 

Savaş Atı’nın son sentetik yarışı güzel oldu. Stil itibarıyla da bu gruba oranla çok daha güven veren bir at, yarışın net favorisi. Mercanlı’nın orta mesafesi daha iyi, gücünü koşacaksa en az Savaş Atı kadar şanslıdır. Hafif riskli olsa da dördüncü ayağı iki atla içime sindirdim, yeterli buluyorum.

Demir Reis bir buçuk sene aradan sonra etkisiz bir yarış koşup Satış Koşusu’na gelmiş, muhtemelen ciddi sorunları var. Gezegen’in son yüze kadar bir türlü gelemeyen yapısıyla bugünkü gibi yavaş gitmeye aday yarışlarda şansı az, grup zayıf olsa bile. Diğerleri zaten gücünü koşan bir Savaş Atı’nı geçecek düzeyde değiller.

 

Son iki ayak ufaltılırsa tehlikeli yarışlar, mümkün olduğunca şablona sadık kalmanız tavsiyemdir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,4,1

2.Ayak: 5

3.Ayak: 4,2,1,5,3,6

4.Ayak: 2,4

5.Ayak: 2,4,6,7,3,5

6.Ayak: 2,5,8,7


Cengiz Gürbüz