• 1 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 3 hafta, 6 gün, 15 saat, 32 dakika, 59 saniye önce

Tralles Girl’ün Red Queen’e bile geçildiği, son derece tatsız bir İzmir altılısıyla gün başladı. Az atlı oyunlarda ve özellikle İzmir’de bu tip saçmalıklar olabiliyor, umarım Adana programında daha insan gibi sonuçlar izleriz.

 

Kusursuz ve Toron ikilisi son durumları itibarıyla rakiplerinden farklılar. Toron’un son yarışı hem derece hem geldiği yer itibarıyla kötü görünse de bu kadar zayıf grupta ihmal edilmemeli.

Kötü ilk yarışına rağmen istikrarlı pedigrisiyle Kafkassoyu da yazılabilir.

 

Günün en zor yarışı ikinci ayak, gerçekleşmesi normal karşılanabilecek pek çok ihtimal var. Bildenhan istikrarsız yapısına rağmen yarışını yaparsa grubun en iyi kum atı.

Ön tarafa gidecek çok atın olmasıyla Yoldaş’ın şansı epey artmış görünüyor, mutlaka yazalım.  Benzer şeyler Gökkurt için de geçerli, orta mesafeyi çok daha iyi koşuyor Gökkurt. Dizdar Bey’in  son Doğu yarışını ölçü almayalım, burada yazılır. Taşçı Pehlivan ve işleri iyi görünen Kızıltuğ ikilisi son tercihlerim.

Son olarak ikinci ayakla ilgili şunu söyleyeyim, kaçanların ve bekleyenlerin en iyileri Bildenhan, Yoldaş ve Gökkurt üçlüsü, ufaltmak istiyorsanız eğer bu üç atı tercih edebilirsiniz.

 

Lord uzun aradan sonra bomboş kalabileceği bir yarış yakalamış, totosunun bozuk olması çok önemli değil, çoğunda yarış gidişatının ters ve rakiplerin çok sert olmasının etkisi var. Bugün dişine göre grubu, boş kalmışken geçmelidir, bankom.

 

Eğer Ardalı starttan çıkarsa yarış Bogdanoviç için kağıt üzerinde göründüğü kadar kolay olmayabilir. Lady Tulpar karşısında bu kadar ağır favori çıkacaa bir performansı da olduğunu düşünmüyorum, ikisini yazıp geçelim.

 

Camelot’un özellikle son üç yarışı çok iyi oldu, hayatının en iyi yarışlarını koştuğunu söyleyebiliriz, gerçek gücünü nihayet yakaladığını düşünüyorum. Ezgili ve Büyük Amed ikilisinin dibine yatıp yakın bekleyerek, hantal rakibi Serttaş’a ve aradan nasıl döneceği meçhul Daskyleion’a karşı ilk at olarak düşünülmeli.

Serttaş’ın Grup 1 yarışta ikinci olup Şart-3 de tabelaya girmeyebilecek bir stile sahip olduğunu unutmamak lazım. Daskyleion’un aradan nasıl döneceği meçhul ama tabi ki elemek de mümkün değil. Büyük Amed Adana’da Ankara performansın biraz gerisinde görünse de yazmak daha sağlıklı diye düşünüyorum. Büyük Amed erken üstüne gitmezse ( ki aprantisi çok etkisiz bir çocuk ) Ezgili’den de tehlikeli bir yarış gelebilir.

 

Red Angel sürekli orta mesafe koşunca ciddi bir gelişim gösterdi, bugün son yarışının aksine biraz daha uygun bir gruba çıkıyor. My Heart, Magrib gibi grubun iyi atlarının çeşitli sıkıntıları var, dolayısıyla önce Red Angel yazalım.

Magrib ve My Heart ikilisine ek olarak sert gruba ve hafif uzun mesafeye rağmen gelişim içindeki Arjuna’yı da yazıp günü kapatıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,5,2

2.Ayak: 1,9,4/3,8,6

3.Ayak: 2

4.Ayak: 2,4

5.Ayak: 2,3,4,1,5

6.Ayak: 2,4,3,6