• 1 Ocak İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 3 hafta, 2 gün, 23 saat, 23 dakika, 13 saniye önce

Tralles Girl tam mesafesinde çok uygun rakiplerle koşacak, üç yaşlılar Sheilla, İpekkız Tralles Girl’e rakip olabilecek atlar değil, Flo Jo’ya da 1600 biraz uzun, kaldı ki kısa olsa bile Tralles Girl onun önünde. Kazanmasını bekliyorum.

 

Predestınatıon hem yarış performansı hem kaba kum kalitesi olarak yarış koşan tayların çok önünde görünüyor, aradan sonra güzel ve yeter işlerle hazırlanmış. Sadece Wın The West’i elemek içime sinmedi. Annesi Westernize potansiyelli bir kısrak, kızı Laguna Bech geçen hafta Adana’da müthiş bir ilk yarış koşan Laguna Lady’yi verdi. Kendi tayları arasında da Wester Lady gibi Kısa Vade seviyesinde bir dişi yavrusu var. Dolayısıyla Wın The West’in potansiyelinden bu grupta çekinmek lazım, galopları da gayet düzgün, iki at yazıp geçelim.

 

Utkunhan son iki yarış itibarıyla hem derece hem genel görünüm olarak bu grubun üzerinde. Garavas’ın muhtemelen boş kalacak olmasından biraz çekinsem de, misli oyun hedeflediğimiz için risk edilebileceğini düşünüyorum, ikinci bankom Utkunhan.

 

Marissa’nın  uzunda eksik olduğu artık sır değil ama bu atlara karşı ne olursa olsun kaybetmez gibi görünüyor. Razyana’nın galoplarını hiç beğenmedim, kaba kumu çim ve sentetik kadar iyi koşmuyor, Günebakış’dan dolayı numaraya da çıkamaz. Dolayısıyla Marissa’nın gerisinde olduğunu düşünüyorum. Aradan dönen My Sultan Marissa için en büyük tehlike, gücünü koşarsa, mesafeyi de seven yapısıyla tehlikeli olabilir.

Sonuç olarak, misliyi iyice daraltmak isteyenler Marissa’yı tek yazabilir. My Sultan ve Razyana ikilisi de yazılırsa kapalı.

 

Kinowa’nın orta mesafede bu gruba kaybetmesi çok zor. Babadöker için erken ve etkili yürüten Bedwulf ve My Royal Sun ikilisi mutlaka dezavantaj yaratacaktır, başka da çekinilecek bir rakip yok, Kinowa üçüncü bankom.

 

Alptuğhan çok uygunlaşan grupta yarışın net favorisidir. Son yarışında Hira’ya geçilse de o yarış çok sert rakiplerin olduğu, yüksek tempoda geçen bir koşu olmuştu. Ön gruba erken takılan Alptuğhan sonlarda Hıra’ya dayanamadı. Bugün yarışın daha yavaş koşulacağını ve Hira’yı bu sefer geçmeye çok yakın olduğunu düşünüyorum, önce onu yazalım.

Sonra Mösyöspartaküs ve Hira.

 

Not: Şablon tutarı bir tl. Halis’in bindiği Predestination ya da Marissa’yı geçebilirsek altılının 15,20 lira civarına gelebileceğini düşünüyorum. Bütçenize göre olabildiğince misliyi genişletmeniz tavsiyemdir. Ben aynı şablonu bozmadan kırk misli yatıracağım.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3

2.Ayak: 4,6

3.Ayak: 5

4.Ayak: 3,,4,5

5.Ayak: 6

6.Ayak: 1,4,8