• 1 Ocak Urfa ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 2 hafta, 4 gün, 10 saat, 50 dakika, 57 saniye önce
Son dakika duyumuyla Beceriklihan'ı şablona alıyorum. Kalabalık yerlerden bir iki eleme yaptım.


Urfa pistinin şimdilik en iyi üç yaşlısı Kralsın'ın yanında ezilmeden yarış yapabilen yetenekli Dr Fong tayı Kaçar Fevzi herkes gibi benim de favorim. Takipetbenini'nin gücünün son yarışı kadar olduğuna emin değilim, bence daha iyisini yapacak gücü var, grup da gayet uygun. Çelakıl 1400 - 1700 arası mesafelerde boş kalacağı zaman tehlikeli bir tay, bugün çok sert kaçan bir at görünmüyor, erken öne düşebilirse düzlüğü epey avanslı görecektir. Üç atla ilk ayakta sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum.
 
 
 
Smılıng Baby'nin Urfa programının en net favorisi olduğunu düşünüyorum, kurgumun da bankosu. Form durumu, kalite, mesafeye uyum anlamında grubun bir numaralı ismi. Otuz dört günlük aradan, standardına uygun galoplarla dönüyor, normal şartlarda bu gruba geçilmeyeceğini düşünüyorum.
 
Son yarışında Double Steel'in arkasında çok akıllı bekleyip zor da olsa direnmeyi bşaran Ofsayt için bugün benzer sorunu yaratacak Tiran var. Tiran uzun süre kesmeyip Ofsayt'ı zorlayacaktır. 1900'de Smılıng Baby'e direnecek kadar sermayesi olacağını sanmıyorum. Diğer atlar zaten Smılıng Baby seviyesinde değil.
 
 
 
Simental en iyi yarışını maksimum 1500'e kadar koşsa da grubunu bulup düzlüğe sermayeli gelebildiği zaman bu mesafelerde alt grubu geçecek kadar koşabiliyor. New Alaçat - Whıte İron ikilisinin sürati, beklemecilerin zayıf ve sorunlu olmasıyla gözüm direkt Simental'e kaydı. Galopları biraz içime sinse tek yazacaktım ama aşırı turvakar işler yapmış, nefes sorunu yaşayabilir.
 
Blacks Winner, Dark Boy ve Siverek Beyi üçlüsünü de yazarak sağlama alıyorum.
 
 
 
Black Grape'in bu mesafede geriden gelen bir ata yakalanacağını sanmıyorum. Birbirinden vasat isimlerle start alacak. Ön grup yarışı koşabilen, bu seviyeler için yetenekli kısrak Sardes'in torunu Çılgınreis içime sindirebildiğim tek tay oldu, iki at yazarak günü kapatacağım.
 
 
 
Üçüncü ve beşinci ayak hakikaten zor yarışlar. Net kapalısıyla şablon 120 tl tutuyor, ben yine elimden geldiğince eleme yapmaya çalıştım ama imkanınınız varsa H diyebilirsiniz.
 
 
 
1.Ayak: 6,1,4,2
 
2.Ayak: 9
 
3.Ayak: 6,4,8,7,1,2
 
4.Ayak: 4,1,8,5
 
5.Ayak: 3,7,1,2,4,5,6,9,14,13,12,11
 
6.Ayak: 2,4
 
 
Cengiz Gürbüz