• 1 Şubat Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 3 hafta, 4 gün, 12 saat, 9 dakika, 48 saniye önce

Bursa’da değişik bir program var, ilk defa bir araya gelecek yaşlı atların varlığıyla biraz ezber bozan bir tarafı olduğunu söyleyebiliriz. Fort Lauderdale, Koralay gibi günün ağır favorilerinin dengesiz yapısı da işi biraz zorlaştırıyor. Kağıt üzerinde çok zor görünmemesine rağmen cazipleşme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum.

 

Özellikle yaptığım bir şey olmadığı halde, özellikle birkaç gündür bankolar ilk ayağa denk geliyor. Bugün de yine plase konumda olan Kestane de karar kıldım. Prınce Of Krakow’un kardeşi Kestane’nin grup içinde kabalaşan kumu ve uzayan mesafeyi en iyi becerebilecek isim olduğunu düşünüyorum. Son yarışında Tarsanas’a geçilmiş olsa bile bahsettiğim değişen şartlardan dolayı Kestane’yi Tarsanas’ın önüne aldım. Aslında Tarsanas’ın da uzunda eksilmeyeceğini düşünüyorum ama bence Kestane’ye daha çok yarayacak. Jettay için 1800 epey uzun gibi görünüyor.

En iyi start çıkışı Kestane’de var, zaten öne gelmeye de meyilli bir stile sahip,  direneceğini düşünüyorum, bankom.

 

Serdengeçer’in son yarışı bu grubun çok üzerinde, aynısı yaparsa kazanır ama ben en azından birkaç yarışlık istikrar yakalamadan Serdengeçer’e güvenmek istemiyorum, bugüne kadarki performansı güven verici değil. Bekleyerek koşmayı öğrenen ve mesafeye de yatkın görünen Atom Adam’ı da yazıp sigortalı geçiyorum.

 

Fort Lauderdale son yarışında sahtekarlık yaptı, dört boy kalmış bir Ian Tapp’ı bile geçmemesi kabul edilemez,  zaten bütün yarış hayatı boyunca hep inişli çıkışlı koştu, özellikle favori olduğu zaman benim hiç içime sinmeyen atlardan bir tanesi. Bugün bu inanılmaz boş gruba rağmen yine tek yazmak istemiyorum ki bu yarış patlarsa tam patlar, denemeye değer.

İrlandalı Kartalı’na Barrera çok erken yürütmezse yine yarış sonuna kadar dirençli kalabilir, Grade Boy sürünen görüntüsüne rağmen bu grupta yazılır. Barrera da öyle. Sihirlidağ kaba kumu ve uzunu sevmiyor ama grup çok uygun, son olarak, grubun zayıflığından dolayı, sadece annesi Tamango hatırına Ordınarıus ve herkes kötü koşarsa diyerek Kaptan Amca diyorum.

 

Hanım Sultan Halime Hanım’ı bozabilir, mesafe de 1400, at yazmak daha mantıklı geldi bana. Seyyahkızı, Parola grubun yakın bekleyebilen yetenekli kısrakları, Toşur’un kızı Desire, istikrarlı Kolaçan ve olur da Halime Hanım'dan daha seri çıkarsa diyerek Hanım Sultan da yazıp kapatıyorum.

 

Koralay form tutarak koşan, çok inişli çıkışlı yapıya sahip bir at. Bugünkü rakiplerle tabi ki mukayese edilmez ama ara vermişken ve ağır favoriyken ben yıkmayı deneyeceğim. İkinci tek yazacaksanız yine de ilk seçenek Koralay olmalı.

Yıldızabakan gününde olduğu zaman çok koşuyor, bir önceki yarış Güngör Ağa – Burakşah ikilisiyle çok yakın bitirmişti, geçen sene de dört yaşlıların iyi gruplarında zaman zaman başarılı oluyordu, gücünü koşarsa en tehlikeli at Yıldızabakan. Hazır yıkmışken İrfan’ ve Tatarbeyi de yazıp geçelim.

 

Amphıtrıte’in işi bu sefer kolay değil, Perfect Yıldız’ın varlığı ve grubun çok sertleşmesiyle kazanması benim için sürpriz.

Nihayet yakın bekleme denemek zorunda kalacağı bir yarışa çıkan Büyük Ajiba ve 1200’ün grupta en kariyerli ismi Tıme Attack ikilisini ayırmıyorum. Black Sun da 1200 de kesin yazılır, dört ata kapalı.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8

2.Ayak: 1,2

3.Ayak: 2,7,1,10,4,3,6

4.Ayak: 1,8,9,2,6

5.Ayak: 1/6,2,8

6.Ayak: 3,1,4,7