• 1 Şubat İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 3 hafta, 3 gün, 1 saat, 12 dakika, 26 saniye önce

Ağrı Dağı Fırtınası ve Alinazik ikilisi rakiplerinin çok önündeler. Ağrı Dağı Fırtınası takı değişikliğinden sonra müthiş bir değişim gösterdi, Alinazik için de bu sefer mesafe ve grup çok uygun. Gırnata da kıpırdanmalar var ki gelişebilecek bir at, kısır programda bir bombamız olsun, onu da yazalım.

 

Akbörü aşağı yukarı aynı grubu geçtiği son yarışında, tecrübesiz haline rağmen grubun tamamına hakim göründü,  mesafeye çok yatkın bir pedigrisi var, ben yine kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. Eğer program biraz daha zorlayıcı olsaydı tek bile düşünebilirdim.

Vıctory Sun kalan gruptan daha iyi bir at, Babbino Caro yarış gördü, bu sefer daha iyi olabilir, Sado By Sado da grup için iyi bir at, rakip olarak önce bu dörtlüyü tutuyorum, tam sıralamam şablonda.

 

Aradan döndüğü son yarışında Yüksek Uçuş’un performansını, yarışın ağır favorisi Uçanidil de dahil olmak üzere bu grup için yeterli buldum, Fermantay, Azat Kuşu gibi atların kardeşi olmasıyla grup içinde gelişime açık tek isim olduğunu söyleyebiliriz. İlk rakip tabi ki Uçanidil ama dediğim gibi bence ayırmamak lazım. Üçanyüz’ün kızı Özuçan derecesiz galoplarına rağmen zayıf grupta kendini gösterebilir, Uçanyüz’ün sülalesi genel olarak kaprisli atlar çıkarıyor, o yüzden Özuçan’ın galopları aldatıcı olabilir. Son tercihim kapasitesinin altında koşan Nazımayşe.

 

Ederlezi 2017’nin en ağır favorisi. İkili için önerim Ateşin Rüzgarı.

 

My Coast’ın çim – sentetik, uzun mesafe şartlarında bu gruptan yetenekli olduğunu düşünüyorum, Özcan’ın istikrarlı ama kısacı bir ata binecek olması ve My Coast’ın ilk kez sentetik piste çıkması epey gizlenmesine neden olmuş. Ankara çiminde Maiden’dan çıkarken Barbel, Zümrüthan, Judıcıous gibi bu grup için gayet iyi tayları geçmeyi başarmıştı ki bana göre bu grubun genel olarak da en yüksek seviyeli performansı o yarış. İkinci annesi Kınalım’ın uzun koşabilen pek çok yavrusu var, mesafede sorun yaşamayacaktır, yüzde 11 Agf de yakalamışken denememek olmaz, ikinci banko için önerim My Coast.

Mesafeci Hangel’in oğlu Sende Gel de bu grupta kendini gösterecektir, keşke ekürisi olmasaydı da daha cazip yakalasaydık. Mesafeye yatkın görüntüsüyle Çeko Dayı son şans verdiğim isim.

 

Farkin Ateşi umarım iyi bir dönüş yapar, izlemesi çok keyifli, güven veren atlardan bir tanesi. Yeterli işleriyle kolay kolay kaybetmez gibi görünüyor, yine de önlemimizi alalım.My Billioneire’in bu kadar az oynanmasına şaşırdım, yaz sezonu sentetik, orta mesafe performansı ortada, en iyi üç, dört taydan bir tanesiydi, kesin yazılmalıdır. Ufaltmak için seçeneklerden bir tanesi de bu ikiliye güvenmek.

Yaramaz Çocuk için bence bu sene çok iyi geçmeyecek, ilerleyen yaşı ve yeni gelen jenerasyonun kalitesiyle beraber sınıf yarış kazanmasının zor olduğunu düşünüyorum ama Farkin’in eksik koşma ihtimaline karşı elemeyelim. Sigorta Enricom ve Voli.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,5,10

2.Ayak: 9,2,10,14,1,3,5,7,8,15

3.Ayak: 14,13,7,6

4.Ayak: 2

5.Ayak: 4/7,1

6.Ayak: 5,9,,7,4,2